Virusul responsabil pentru Covid-19 poate rămâne infecțios pe suprefețe precum bancnote, ecranele telefoanelor și pealte suprafețe cu care ne întâlnim în fiecarezi pentru 28 de zile, spun cercetătorii din Australia.

În comparație, viusul gripal poate supraviețui în aceleași circumstanțe timp de 17 zile.

Virusul se transmite cel mai adesea prin tuse, strănut și vorbit.
Dar experții spun că poate să se răspândească și particulele de aer, precum și prin suprafețe precum metal sau plastic, unde poate rezista mai mult timp.

Studiile anterioare de laborator au descoperit că SARS-C-ov-2 poate supraviețui pentru două sau trei zile pe bancnote și sticlă și până la șase zile pe plastic și oțelul inoxidabil, deși rezultatele variază.
Recent, însă, cercetătorii au descoperit că virusul este ”foarte puternic”, supraviețuind 28 de zile pe suprafețe fine precum sticla ecranului telefonului, dar și pe bancnotele din plastic și hîrtie, când sunt păstrate la 20 de grade Celsius, care este temperatura camerei.

Coronavirusul are tendința de a rezista mai bine pe surpafațe fine, lipsite de asperități, comparativ cu cele mai aspre, cum ar fi bumbacul.
Ecranele telefoanelor mobile, bancomatele, automatele de plată de la supermarketuri, punctele de check-in din aeroporturisunt astfel de obiecte care sunt atinse frecvent de mai multe persoane și care nu sunt dezinfectate atât de des.

Virusul supraviețuiește mai puțin de o zi pe unele suprafețe dacă temperatura este de 40 de grade.
Astfel, aceste cercetări aduc noi dovezi că noul coronavirus supraviețuiește mai mult pe vreme rece, făcându-l mai greu de controlat iarna decât vara.

sursa: telegrafonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.