Prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, a convocat, astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârii nr. 38 a CJSU Constanța. Aceasta prevede evaluarea situației epidemiologice din localitatea Limanu și modificarea scenariilor de funcționare în 12 unități de învățământ din județul Constanța.
Astfel, s-a votat în unanimitate ridicarea restricțiilor impuse prin CJSU la nivelul localității Limanu. Se aprobă deschiderea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, de pe raza UAT Limanu. De asemenea, se aprobă deschiderea operatorilor licențiați în jocuri de noroc și se ridică interzicerea activităților din domeniul culturii.
În aceeași ședință a CJSU, s-a votat în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, în cazul a 9 unități de învățământ, după cum urmează: Școala Gimnazială nr. 11 „Dr. Constantin Angelescu” Constanța (până pe 21 octombrie a.c., pentru a clasă a IV-a și o clasă a VIII-a, un cadru didactic confirmat), Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța (până pe 23 octombrie a.c., pentru o grupă a unei clase a XII-a, un elev confirmat), Școala Gimnazială Spectrum Constanța (până pe 21 octombrie a.c., o clasă a V-a, un elev confirmat), Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie (până pe 23 octombrie a.c., pentru o clasă a IX-a, o clasă a X-a, o clasă a XI-a, o clasă a XII-a, un cadru didactic confirmat), Liceul Teoretic Internațional de Informatică Constanța (până pe 26 octombrie a.c., trei elevi confirmați), Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” Constanța (până pe 26 octombrie a.c., pentru o clasă a IX-a și o clasă a XII-a, un cadru didactic confirmat), Școala Gimnazială nr. 1 Poarta Albă (până pe 26 octombrie a.c., pentru două clase pregătitoare, un cadru didactic confirmat), Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” Corbu (până pe 26 octombrie a.c., pentru clasele I-IV, un cadru didactic confirmat) și Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța (până pe 26 octombrie a.c., pentru o clasă a XI-a, un elev confirmat).
De asemenea, Școala Gimnazială nr. 1 Tuzla va trece din scenariul 1, în scenariul 3, până pe data de 26 octombrie, pentru două clase a VIII-a, ca urmare a infectării a doi elevi.
Totodată, Școala Gimnazială nr. 37 Constanța va trece, începând de astăzi, 12 octombrie a.c., din scenariul 3, în scenariul 2, în urma finalizării perioadei în care a fost aprobat scenariul 3 prin hotărâre de CJSU. De asemenea, Școala Gimnazială nr. 1 Vulturu va trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a creșterii ratei de incidență cumulată peste indicele de 1 / 1.000 locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.