Contrabanda cu tigari din Turcia depistata in punctul de frontiera Vama Veche

0
85

În data de 28.06.2013, în jurul orei 00.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa şi G.N. Mangalia au efectuat în apropierea P.T.F. Vama Veche, în baza unei informaţii, controlul amănunţit al unui autocar, ce efectuează curse între România şi Turcia.

În urma controlului au fost găsite 43.740 de ţigarete netimbrate, ascunse în locuri special amanejate, sub scara de acces prin mijlocul autocarului, după un panou mochetat şi după panourile rezervoarelor.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, evaluate la aproximativ 21.870 lei, iar autocarul a fost indisponibilizat la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, prin deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă, faptă prevazută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 şi evaziune fiscală, prin deţinerea în afara antrepozitului fiscal a unei cantităţi de produse accizabile suspuse marcării, nemarcate şi marcate necorespunzator peste limita a 10.000 ţigarete, faptă prevazută si sancţionată de art.296^1, litera l, Legea 571/2003, modificată de O.U.G. 54/2010, cu aplicarea art. 33 din Codul Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.