Constănțeanul George Gima, pe lista candidaților USR pentru alegerile Europarlamentare

0
251
La începutul acestei săptămâni, a fost finalizat procesul intern de alegeri pentru lista candidaților USR la Parlamentul European. George Gima, membrul USR Constanța, s-a clasat al 9-lea pe listă.

În vârstă de 39 de ani, George Gima este de profesie economist, fost bursier la Guvernul Francez în management și politică în cadrul Institutului de Științe Politice din Paris. Are o vastă experiență în dezvoltare economică și management al riscurilor în multe state de pe glob, în special în țări emergente din Africa și America de Sud. A lucrat în zone post-conflict și în momente de criză, în Nigeria, Guinea, Maroc, Argentina, Brazilia, SUA, Republica Moldova și în multe țări din Uniunea Europeană.

George Gima: Uniunea Europeană se confruntă cu provocări majore, fie că vorbim de securitate energetică, reducerea decalajelor economice între regiuni, combaterea extremismului și a euro-scepticismului, a fenomenelor de tipul dezinformărilor sau conflictele din regiunile apropiate.

Mi-am propus să fiu un promotor al dezvoltării cât mai extinse a programelor de educație prin cultură în regiunile slab dezvoltate ale Uniunii, profitând de patrimoniul uriaș și de bogăția culturală a fiecărui stat. Candidez pentru că am experiența necesară de a reprezenta țara noastră la nivel european și pentru că momentul prezent este crucial, necesitând implicarea fiecăruia dintre noi.

Stelian Ion, președinte USR Constanța:

George este unul dintre cei mai activi și implicați membri din cadrul filialei noastre. El a ales să rămână și să facă o altfel de politică, având încrederea că se poate și că România se poate schimba dacă mai mulți tineri cu aceleași valori și viziuni se implică activ. Este unul dintre politicienii din generația pe care partidul nostru mizează pentru a dezvolta și a aduce țara noastră cât mai aproape de valorile europene, mai ales în contextul pe care îl traversăm în prezent. Îl asigurăm pe George de tot sprijinul nostru și mă bucur că are posibilitatea de a ne reprezinta la un nivel atât de înalt.“

Lista completă a candidaților USR pentru Parlamentul European: Elena Lasconi, Dan Barna, Vlad Voiculescu, Vlad Botoș, Cristina Prună, Radu Mihail, Corina Atanasiu, Adriana Cristian, George Gima, Teodora Stoian, Ramona Goga, Alina Gîrbea, Geta Drăghici, Alina Totti, Mihai Svab, Emilia Mateescu, Ion Belu, Gabriela Ferguson, Lucia Hang, Adrian Dan Pop 

Lansarea oficială a celor 43 de candidați va avea loc vineri, 20 octombrie, la Consiliul ALDE Europe, organizat pentru prima dată la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.