Conferința națională de lansare a proiectului Educația Timpurie Incluzivă și de Calitate-ETIC

0
69

În perioada 12-14.12. 2019, la Sinaia, s-a desfășurat Conferința de lansare a proiectului Educația Timpurie Incluzivă și de Calitate-ETIC- ID 128215 al cărui beneficiar este Ministerul Educației si Cercetării.

La eveniment au participat inspectorii pentru educație timpurie din România, reprezentanți ai Ministerului Educației și Cercetării,  Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Ministerului Dezvoltării Regionale, Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, Autorității Naționale pentru Calificări, precum și ai Autorității Naționale pentru Drepturile Copilului, Universității Ștefan cel Mare Suceava, Universității Aurel Vlaicu Arad, Universității Pitești.

Proiectul vizează pregătirea sistemului de educație pentru activitățile cu antepreșcolarii. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Constanta a participat doamna inspector școlar pentru educație timpurie, prof. Nicolae Irinela.

“Prin scopul propus în cadrul proiectului- acela de a contribui la dezvoltarea politicilor publice în direcția educației timpurii și la îmbunătățirea cadrului de implementare a acestora la nivel județean și național- se va asigura dreptul la educație timpurie incluzivă de calitate tuturor copiilor. Împreună cu autoritățile locale și județene se vor identifica modalitățile de acțiune și coordonare, în conformitate cu specificul fiecărei comunități” a declarat Inspectorul Școlar General, prof. Sorin Mihai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.