Comunitatea musulmană din România celebrează Kurban Bayram

0
127

Comunitatea musulmană din România celebrează astazi, 21 august 2018, Kurban Bayram – Sărbătoarea Sacrificiului – Eid al Adha, unul dintre cele mai importante evenimente religioase cu semnificaţie comemorativă din religia islamică, ce are loc în luna pelerinajului, organizat la locurile sfinte de la Mecca (Regatul Arabiei Saudite).

Pelerinajul, ce se desfăşoară după un ritual strict, reiterează pelerinajul iniţiatic al Profetului Muhammed (PbuH), la locurile sfinte ale religiei islamice, de la Mecca, Valea Mina, pe Muntele Arafat, Muzdalifa şi Medina, la care participă anual milioane de pelerini, dar şi puterea sacrificiului pentru credinţa în Creator, probată de Profetul Ibrahim.

„Trăim vremuri tulburi, deși nu ar trebui… Viteza, agitația, nestatornicia și neliniștea sufletească sunt cuvintele care definesc aceste vremuri… Avem nevoie, mai mult ca oricând, de CREDINȚĂ, TOLERANȚĂ, IUBIREA APROAPELUI, ÎNȚELEGERE ȘI PACE. Ne-am lăsat prinși în vâltoarea vieții, adaptându-ne ritmului global, însă uitând de semenii noștri, deși nu ar trebui… Într-o lume în care este urmărit doar câștigul, unde sufletele sunt ticsite de lucruri lumești, într-o lume în care pentru oameni primează partea materială, în care fizic suntem apropiați, dar emoțional suntem indiferenți față de semeni, kurbanul ne apropie… unul de celălalt. Kurbanul ne apropie… de Bunul Allah!”, a precizat muftiul.

Dovada vie de conviețuire interetnică și interconfesională din România, în special în zona Dobrogea, ne dă speranța că toate lucrurile se vor așeza la locul lor, cu voia Domnului, a mai punctat Muftiul Muurat Iusuf.

Muftiul Comunității Musulmane din țara noastră urează tuturor musulmanilor din România:

„UN BAİRAM FERİCİT!”

„KURBAN BAIRAM QAYIRLI BOLSIN!“

„KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN!”

„EID AL-ADHA MUBARAK!”

sursa: radioconstanta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.