Comunicat Primaria Mangalia: Pregătiri pentru sezonul estival 2013

9
59

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a avut recent o întâlnire cu consilierii locali, responsabilii municipalităţii şi o serie de agenţi economici din staţiuni pentru a discuta despre pregătirea sezonului estival 2013. “Aşa cum omul gospodar îşi face iarna car şi vara sanie, trebuie şi noi să ne pregătim de pe acum pentru ca anul viitor să întâmpinăm turiştii cum se cuvine şi să avem ce să le oferim pentru a-i atrage în sudul litoralului”, a declarat Cristian Radu.

În cadrul discuţiilor, s-a convenit să se formeze câte o comisie de specialitate pe fiecare staţiune, alcătuită din consilieri locali, reprezentanţi ai Primăriei şi agenţi economici. “Aceste comisii au rolul de a găsi cele mai bune soluţii de dezvoltare a staţiunilor. Mă refer la aspect, curăţenie, clădiri, sistemul de taxe şi tot ceea ce implică un concept unitar de dezvoltare turistică”, a completat primarul Mangaliei.

El a subliniat că va face demersuri la Guvern pentru deblocarea fondurilor destinate reabilitării tramei stradale în staţiuni. “De asemenea, dorim să punem accent pe tursimul balnear şi crearea de evenimente specifice pentru lărgirea capetelor de sezon”, a completat edilul. Anul viitor, turiştii vor fi aşteptaţi în sudul litoralului încă din perioada Sărbătorilor Pascale, cu oferte dedicate special acestui eveniment.

“Pentru a veni în întâmpinarea turiştilor, vom înfiinţa un Oficiu Local de Turism şi un Punct de informare turistică. Vom exploata în sens pozitiv şi constructiv punctele de atracţie turistică, precum Herghelia, siturile arheologice şi Pădurea Comorova”, a mai spus Cristian Radu.

În cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre sistemul de autorizare a comercianţilor, supravegherea video permanentă a staţiunilor pentru reducerea fenomenului infracţional şi crearea unui transport funcţional pe durata sezonului estival.

9 COMENTARII

 1. oficiul ala de turism era in programul lui iorgus, daca il adopta si radu inseamna ca era bun. mult succes primare!

 2. Sper sa vedem si fapte nu numai vorbe. Pana acum au fost doar discutii fara finalizare. De 20 de ani auzim vorbe.
  D-le primar vrem si ceva concret.

  Aveti deja 3 luni si prea multe nu s-au intamplat. Ati renovat primaria, un lucru bun, arata frumos si este mai primitoare, poate prea primitoare pentru unele categorii de oameni.
  Cu cainii in schimb ati dat gres. Nu s-a rezolvat nimic. Nu stiu ce sterilizare s-a facut ca am vazut numai catele cu pui in ultimul timp.
  Economatele le-ti inchis. Credeam ca raman deschise, sau macar in piete sa gasim preturi de producatori, asa cum ati promis.
  Caldura, astep cu infrigurare perioada rece. Si ati promis ca o sa avem la un pret rezonabil. Ramane de vazut.

  Fapte, nu vorbe!

 3. vad ca se tot discuta despre sistemul de supraveghere. Am vazut si in alte publicatii unde dl Pescaru, sefa de la politia locala, primarul, precizau ca este neaparat nevoie un sistem de supraveghere si ca acesta va rezolva marea problema a hotilor si infractorilor din oras.
  Nu zic ca nu e necesar, dar valoarea investitiei (care va fi enorm de mare) nu va fi proportionala cu rezolvarea infractionalitatii. Sunt convins ca cineva (ramane de vazut cine) va “suge” mult din acest proiect.
  Se stie foarte bine care sunt clanurile in oras (unele au fost platite cu bani grei in campanie), se cunosc in mare parte infractorii si posibilii viitori infractori.
  Pentru a reduce infractionalitatea trebuie sa ai o politie adevarata (atat cea nationala cat si cea locala), cu conducatori care au “sange in instalatie”, cu coloana vertebrala si nu slugi ale clanurilor de mafioti sau partidelor. Dar atata timp cat si politistii castiga de pe urma infractorilor de ce sa combata infractionalitatea? Atata timp cat sistemul le permite hotilor sa fure, guvernantilor sa fure, de ce sa se combata infractionalitatea?
  Vlad Tepes nu avea camere, dar cand prindea un hot il tragea in teapa, si cred ca bine nu-i era hotului. Nu cred ca-i placut sa ai un par in fund.
  Acum, punem camere video, si gata, am rezolvat problema.
  Sau poate nu.

 4. ii bagi la puscarie si? vine tovarasul Madalin si ii gratieaza, cica sunt puscariile pline. A invatat si asta ceva de la raposatu

 5. Ian vedeti numa ce consilieri au capacitatea sa prevada viitorul turistic..bag sama ca unii dintre ei deabia acum au vazut marea neagra si atunci cine sa dezvolte turismul local ??

 6. Referitor la acest subiect ,sper domnule primar ca ve-ti face ceva si-n privinta cazarii turistilor la particulari.Nu am nimic cu acest sistem dar sa fie unul civilizat,cu inregistrarea proprietarilor ce inchiriaza camere,sa plateasca impozit pe venitul realizat caci oricum platesc 20-30 de procente la intermediari,nu mai bine platesc 16 procente la primarie?Sa existe un birou de relatii si plasare a turistilor sa scapam de tigania de pe marginea soselelor care pericliteaza traficul rutier.Va doresc succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.