Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, s-a întâlnit, joi, la Casa de Cultură din localitate, cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari din oraş. În cadrul întrevederii s-a discutat în principal despre rezilierea contractului cu Callatis Therm, toţi cei prezenţi fiind de acord că serviciul de furnizare a agentului termic trebuie preluat de municipalitate. „Contractul trebuie reziliat pentru că aceasta este dorinţa populaţiei. Dumneavoastră, preşedinţii de asociaţii, aveţi de ales între a continua relaţia cu Callatis Therm sau a reda Primăriei serviciul de furnizare a agentului termic”, a declarat primarul Mangaliei. Radu Cristian a mai spus că firma Callatis Therm s-a dovedit a fi „un partener neloial”, ca urmare a modului în care s-a realizat furnizarea agentului termic iarna trecută.

Preşedinţii asociaţiilor au afirmat că în prezent fiecare asociaţie are un contract cu Callatis Therm şi că prin votul majorităţii se va decide asupra rezilierii acestor documente. „Nimeni nu este mulţumit de calitatea serviciilor furnizate de Callatis Therm”, au completat reprezentanţii cetăţenilor. În replică, primarul i-a informat că asociaţiile de proprietari sunt suverane în privinţa acordului cu Callatis Therm şi numai prin reziliererea fiecărui contract se poate renunţa la serviciile acestei firme.

În continuarea şedinţei, Radu Cristian a mai spus că municipalitatea se află în discuţii avansate pentru introducerea conductei de gaze la fiecare Punct Termic din Mangalia. „Sperăm ca până în octombrie să rezolvăm această problemă. Deocamdată, mai sunt câteva modificări tehnice, astfel încât totul să funcţioneze în parametri normali iar locuitorii Mangaliei să aibă apă caldă şi căldură”, a subliniat edilul oraşului. El a precizat că prin schimbarea tipului de combustibil, preţul va fi redus la aproximativ jumătate din preţul actual. La acest tarif se vor aplica subvenţii, în funcţie de veniturile populaţiei.

Un alt proiect al Primăriei prevede să fie trasă conducta de gaz la fiecare bloc şi apoi la fiecare apartament, cu costuri reduse din partea populaţiei. „Dacă va fi conducta de gaz la uşa apartamentului, de acolo fiecare stabileşte dacă îşi trage gazul în casă sau nu”, a explicat primarul.

La întrunire a fost prezent şi comandantul Poliţiei Mangalia, comisarul-şef Nicolae Pescaru, care a prezentat un proiect de reducere a fenomenului infracţional, prin montarea de camere video în zonele importante din oraş, patrule mixte cu Poliţia locală şi Jandarmerie, materiale de prevenire, etc.

Preşedinţii de asociaţii s-au mai arătat interesaţi de anveloparea blocurilor, parcări, audienţele primarului şi preţurile din pieţe.Sunt multe probleme în Mangalia şi trebuie să le luăm pe rând. Mai întâi sunt cele stringente, care trebuie rezolvate până în toamnă, apoi  stabilim împreună în ce ordine le soluţionăm. Propun să ne vedem lunar şi să discutăm împreună tot ce este nevoie pentru bunăstarea oraşului”, le-a transmis primarul Radu Cristian celor prezenţi. El a spus că nu a venit la Primărie să facă figuraţie şi a făcut apel la cetăţenii oraşului să dea dovadă de înţelegere şi să colaboreze pentru remedierea problemelor din fiecare cartier al oraşului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.