Actiunile Jandarmeriei in perioada 16-19 iulie

0
118

Jandarmii constănţeni care au acţionat în zilele de 16-19 iulie, a.c., în sistemul integrat de menţinere a ordinii publice, (Litoral 2012) la Neptun pînă la Vama Veche au aplicat 56 sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală este de 32500 lei, pentru încălcări ale legislaţiei în ceea ce priveşte normele de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, provocarea şi participarea efectivă la scandal, injurii şi comerţ ambulant.

 

Comerţ ambulant sancţionat de jandarmi

În perioada16-19 iulie a.c., între orele 11.00-12.30,  jandarmii din staţiunile Saturn şi Vama Veche au desfăşurat  acţiuni de depistare şi sancţionare a comerţului neautorizat. Au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 25.000 lei.

Exemple:

Piersici, mure, prune, porumb, nămol  şi jucării

Marţi, 17 iulie, în apropierea plajei ,,Pescărie”, din Vama Veche, Ion M., de 40 ani, din comuna Glod, Dîmboviţa, vindea turiştilor de pe plajă, mure dintr-o găleată de plastic.

După  20 de minute, în aceeaşi zonă, şi-au făcut apariţia şi pritenii celui menţionat mai sus, Gheorghe Ş, de 29 ani, din Piatra Neamţ şi Sandu R., de 32 ani, din Piteşti, care ofereau turiştilor spre vânzare piersici, caise, mure şi prune, din mai multe găleţi.

 

Existând suspiciuni cu privire la calitatea alimentelor şi a celorlalte produse oferite spre vânzare şi condiţiile de comercializare care puteau pune în pericol sănătatea cumpărătorilor, marfa a fost ridicată în vederea distrugerii.

 

Miercuri, 18 iulie, pe plaja din Vama Veche, ora 21.40,(vezi imaginile) jandarmii au surprins-o pe Dorinţa D., de 45 ani, din Tecuci, care oferea turiştilor spre vânzare diferite jucării (baghete şi coroniţe luminoase, baghete pentru făcut bule din sapun şi jucării din cauciuc, luminoase), fără a deţine vreo autorizaţie în acest sens.

 

Persoanele în cauză nu au putut prezenta nici un fel de documente care să ateste legalitatea activităţii comerciale, drept pentru care au fost sancţionate cu câte 1.000 de lei.

Miercuri, 18 iulie a.c., ora 17.30, un echipaj de jandarmi a intervenit pentru aplanarea unui scandal izbucnit între mai multe persoane, în Vama Veche,  zona „La Stuf”. Mihai  T., de 37 de ani şi Aurelia V., de 30 de ani, din Bucureşti, au început să adreseze patronului şi personalului unui local, cuvinte şi expresii jignitoare pentru că nu au fost serviţi „ca la carte”. La vederea jandarmilor şi după sancţiunea de 300 lei, cei doi s-au calmat şi au părăsit locaţia.

 

*    *     *

Marţi,  17 iulie, ora 13:00, un echipaj de jandarmi aflat în patrulare în apropierea plajei din Vama Veche, a gasit un portofel din piele. În interiorul acestuia se aflau, printre altele, o carte de identitate aparţinînd lui Gelu P., de 33 de ani, din Cluj Napoca, un permis de conducere auto, categoria A,B, şi C, două carduri bancare, un talon auto şi o cărte de vizită. Pe baza cărţii de identitate şi  a cărţii de vizită,  a fost identificată şi anunţată persoana.  S-a luat legătura telefonică cu propietarul portofelului şi la rugămintea acestuia, potmoneul a fost înmânat pe bază de proces-verbal numitei Mirela G., de 28 ani, din Cluj, pritenă de familie, care se mai afla în Vama Veche.

Domnul Gelu P., a înaintat o scrisoare de mulţumire la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Constanţa

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.