CALLATIS THERM  SOCIETATE INCAPABILA

          De la inceputul sezonului rece cetatenii din municipiul Mangalia indura frigul cu stoicism. Sunt nevoiti sa suporte gerurile cumplite atat afara cat si in apartamente, deoarece socitatea care furnizeaza energie termica nu si-a indeplinit atributiile care ii reveneau.

Reprezentantii Consiliului Local sunt de parere ca societatea Callatis Therm nu are capacitatea financiara sa produca si sa furnizeze energie termica in municipiul Mangalia.

Conform prevederilor din anexa la licenta de exploatare emisa de ANRSC, societatea  Callatis Therm trebuia sa indeplineasca urmatoarele conditii:

 

pc. 17  In vederea asigurarii continuitatii serviciului din punct de vedere cantitativ  si calitativ, inclusiv in situatii de natura blocajelor financiare, se recomanda ca titularul licentei sa constituie si sa mentina garantii financiare, astfel:

a. un fond de rezerva care sa capitalizeze resurse financiare la nivelul cheltuielilor de exploatare si a obligatiilor de plata, necesare pentru prestarea timp de 30 de zile a serviciului, la nivelul de calitate stabilit de reglementaril;e specifice in vigoare;

pc.18  Furnizarea serviciului se va face in conditiile asigurarii sanatatii publice si a calitatii vietii, cu respectarea prevederilor legislatiei specifice in vigoare.

pc.19 Titularul licentei va urmari sa asigure disponibilitati de natura economico-financiara si rezerve de capacitate, care sa permita, in functie de cerintele utilizatorului, cresterea sau restrangerea cantitativa a serviciului , la acelasi nivel de calitate.

 

Desi legea prevede ca societatea sa aiba un fond de rezerva pentru combustibil, iata ca in Mangalia populatia a simtit in apartamente gerul acestei ierni, Callatis Therm anuntand populatia ca ” din motive care nu tin de vointa noastra va aducem la cunostinta ca, pe masura finalizarii stocului de combustibil aferent centralelor termice, se va opri furnizarea agentului termic pe tot teritoriul administrativ al municipiului Mangalia”.

Facem cunoscut ca primaria a achitat acestei societati in zilele de 25, 26 si 27 ianuarie 2011 suma de 1. 457.769 lei, pentru achizitioanarea de combustibil ce ar fi asigurat caldura necesara populatiei pana in data de 8 februarie 2012 inclusiv.

Insa S.C. Callatis Therm SA a preferat sa achizitioneze combustibil de la Rompetrol doar in valoare de 783.788 lei, restul sumei de 673.981 nefiind folosita pentru achizitionarea a inca 168 tone de combustibil.

In aceasta situatie nu Primaria Municipiului Mangalia se face vinovata de situatia grea in care se afla cetatenii acestui oras.

Dep.Mass-media

4 COMENTARII

  1. trebuia sa le dati banii cum dau si ei caldura.,,cu târâita”.V-au pacalit.Sunt mai destepti si afaceristi decat voi.

  2. si ce ne tot dati comunicate ca sa vedem ce slabi sunteti?ce rezolvati ca vedem noi?! noi vedem masurile care le luati ,adica nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.