CIA a declasificat mii de documente despre OZN-uri. ”Au cerut să nu fie divulgată prezenţa lor aici, deoarece omenirea nu este încă pregătită”, a precizat șeful programului de securitate spațială al statului evreiesc

0
178

Mii de documente CIA declasificate despre așa-numitele OZN-uri – obiecte zburătoare neidentificate – au fost făcute publice și publicate în arhiva online “Black Vault”, care a intrat în posesia secretelor agenţilor americani.

Potrivit CIA, documentele ar conține toate rapoartele privind observarea OZN-urilor din lume, din anii 1950 până în anii 2000. Cercetând dosarele guvernamentale, publicate pe “Black Vault”, o arhivă online fondată de John Greenewald Jr., scrie “The Guardian”, putem afla de exemplu despre o serie de explozii misterioase, care s-au petrecut într-un oraș rus, despre un reportaj care relata ciudata apariţie a unui obiect zburător lângă Baku, capitala Azerbaidjanului, precum și de semnalarea unor “farfurii zburătoare” în America de Sud, în anii 1960, și în Coreea de Sud.

Greenewald a declarat pentru “Motherboard” că CIA-ul a stocat documentele într-un format “învechit”, care îngreunează analizarea lor. Publicarea documentelor declasificate are loc exact în momentul în care OZN-urile par să fi atras atenția parlamentarilor din Congres. După cum amintește AGI, în ultima perioadă Washingtonul pare să fi luat în serios problema OZN-urilor, dat fiind că, la sfârșitul lunii decembrie, în decretul “stimulus” a fost inclus și un capitol prin care Comisia de informații a Senatului a cerut Pentagonului și Departamentului Apărării să întocmească un raport despre OZN-uri. Documentul trebuie întocmit în termen de șase luni. În luna august 2020, Departamentul Apărării a creat un grup de lucru pentru obiecte zburătoare misterioase pentru a „detecta, analiza și cataloga UAP-urile – fenomenele aeriene neidentificate – care ar putea reprezenta o amenințare la adresa securității naționale a SUA”, după ce parlamentarii au făcut presiuni asupra Departamentului pentru a face investigații mai serioase în acest sens.

Video-urile publicate de Departamentul Apărării al Statelor Unite, în aprilie anul trecut, care arătau prezenţa câtorva obiecte neidentificate în spațiul aerian american, au făcut multă senzaţie: imaginile fusseseră surprinse de cătr niște piloți. Fostul senator american Harry Reid, responsabil cu OZN-urile și UAP-urile, în calitate de deputat, a redistribuit video-ul, scriind: “Statele Unite trebuie să arunce o privire serioasă și științifică asupra acestui lucru și asupra potențialelor implicații asupra securității naționale. Cetăţenii americani merită să fie informați“.

Tot în ceea ce priveşte subiectul OZN-urilor, într-un interviu acordat ziarului “Yediot Aharonot”, în luna decembrie 2020, generalul în rezervă Haim Eshed, șeful programului de securitate spațială al statului evreiesc din 1981 până în 2010, a dezvăluit că țara sa ar fi în contact cu extratereștrii. Profesorul, în vârstă de 87 de ani, a explicat că „obiectele zburătoare neidentificate au cerut să nu fie divulgată prezenţa lor aici, deoarece omenirea nu este încă pregătită”. Fostul înalt funcţionar a mai declarat că extratereştrii există şi că Trump ştie acest lucru.

sursa: Radio România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.