Cetăţean bulgar reţinut pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei

1
64

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean bulgar care a încercat să iasă ilegal din România pe jos, pe la „frontiera verde” cu R. Bulgaria.

În data 11.12.2012, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au observat în apropierea frontierei cu R. Bulgaria o persoană care alerga spre teritoriul R. Bulgaria în zona „frontierei verzi”.

Imediat o echipă operativă a Grupului de Nave Mangalia a reţinut persoana suspectă la aproximativ 100 de metri de frontiera cu statul vecin.

În urma verificărilor a fost stabilit faptul că persoana în cauză este cetăţean bulgar, în vârstă de 32 de ani, care şi-a motivat tentativa de a traversa „frontiera verde” în mod ilegal prin lipsa documentelor de identitate.

Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă de ieşire din ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 20 Cod Penal raportat la art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.