Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz  sancţionabil  de Codul Penal.

În data de 19.04.2012, în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche a fost verificat pe sensul de ieşire din ţară un autoturism marca BMW, înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de cetăţeanul român D.M. de 30 ani, domiciliat în municipiul Mangalia.

În urma controlului documentelor autoturismului a rezultat faptul că certificatul de înmatriculare prezenta indicii de falsificare.

Şoferul a declarat faptul că nu avea cunoştinţă că acesta este fals deoarece a primit documentele autoturismului de la o cunoştinţă din Bucureşti pentru a efectua inspecţia tehnică periodică în R. Bulgaria.

 Pe numele conducătorului auto au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvărşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 288, alin.1, respectiv art. 291 din Codul Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.