Societatea Română de Dermatologie (SRD) va derula în această vară, cea de-a XII-a ediţie a Campaniei EuroMelanoma Day, promovând mesajul “Primeşti o singură piele! Ai grijă de ea! Protejeaz-o de soare!”. Solartium Group şi Primăria Mangalia sunt partenerii SRD în această campanie, care are ca scop prevenţia, depistarea şi tratamentul cancerului de piele, în toate stadiile sale. O amplă campanie de informare în ceea ce priveşte depistarea melanomului şi prevenirea cancerului cutanat se va derula în lunile iulie şi august, pe litoralul Mării Negre.
Astfel, SRD în parteneriat cu Primăria Mangalia oferă puncte de consultaţii gratuite turiştilor aflaţi pe litoral în staţiunile: Venus, Jupiter, dar şi la Mangalia. Consultaţiile se vor desfăşura în perioadele 14 – 16 iulie, 11 – 13 august şi 18 – 20 august, în intervalul orar 08:30 – 11:30; 15:00 – 19:00. Punctele de consultaţii vor fi amplasate pe faleza Mangalia, vizavi de Restaurantul “Luca”, pe plaja de la Venus – zona “Perla Venusului” şi în staţiunea Jupiter – zona Plaja “Paradis”, unde medici dermatologi din ţară vor oferi informaţii şi vor acorda consultaţii gratuite populaţiei aflate pe litoralul Mării Negre.
Un studiu european realizat pe un eşantion de peste 13.500 persoane arată că, în ciuda faptului că 91% dintre persoane recunosc că expunerea la soare crează probleme de sănătate, 40% dintre acestea se protejează de soare doar în timpul vacanţelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.