Germanii s-au gandit sa ne faca o bucurie, noua cetatenilor din Mangalia, nu de alta, dar daca tot suntem un oras european  dintr-o  tara membra a Uniunii Europene, au decis sa ne ajute. Si drept ajutor ne vor trimite o nava, port-containerul MSC Flaminia, care trebuie sa ajunga in Santierul Naval Daewoo pe la sfarsitul luni martie pentru reparatii. Toate bune si frumoase, gandindu-ne ca santierul are de castigat.

Dar, surpriza, nava respectiva, denumita si “Bomba toxica plutitoare”, a fost refuzata in porturile din Franta, Marea Britanie si Olanda din cauza incarcaturii considerate periculoasa. Asa ca, germanii au apelat la “prieteni” lor. Si nu au fost refuzati.

Port-containerul MSC Flaminia, construit in 2001 de catre  sud-coreeni  de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, detinut de Conti Reederei este in prezent inchiriat de catre Mediterranean Shipping Company.

La data de 14 iulie 2012, un incendiu în cală 4 a provocat o explozie la bordul MSC Flaminia, în timp ce nava se deplasa de la Charleston , Statele Unite ale Americii , la Anvers, Belgia, forțând echipajul să abandoneze nava în mijlocul Oceanului Atlantic. In urma incendiului 2 marinari au decedat iar unul a fost dat disparut. Săptămâni în şir, nava cu 150 de containere cu conţinut periculos la bord nu a primit  permisiunea să acosteze, pentru a-şi repara avaria. Dupa o lungă ratacire pe ape, nava a fost, în sfârşit, tractată la Wilhelmshaven, Germania, unde a ajuns pe 9 septembrie 2012.

Vineri, 15 martie, nava avariata si cu resturi otravitoare,  insotita de 2 slepuri, a pornit in directia Romania, urmand sa ajunga pe la sfarsitul lunii in portul Mangalia.

 

 

9 COMENTARII

  1. Este exact ce ne lipseste!!!!Pe o parte amenintarea forarilor pentru exploatarea gazelor de sist,iar acum o nava cu substante toxice in santier!Dumnezeu cu mila!

  2. rahat,,nava a fost golita de toate containerele,,si vine pe puterile ei pana la mangalia,,sunteti si tampiti si inapti,,mai cititi forumurile de specialitate,,,bomba plutitoare toxica,,,,,auzi tu ,,care ai scris mai articolul asta?

  3. daca era asa de toxica si periculoasa, nu mai primea avizul de tranzitare a mai multor ape internationale…

  4. dar aia din UE dece au refuzat? s-au gasit tocmai pe noi romanii sa ne ajute??? sigur e ceva dubios. pe criza asta, sa refuzi o oferta nu prea cred.

  5. oare de ce se scriu articole fara documentare Cine e neispravitul care a semnat articolul ??In ce sa mai credem daca totul e eronat ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.