[jwplayer config=”player” file=”http://www.mangalia.tv/video/20130110bilant.m4v”]

Joi, 10 ianuarie a.c., în staţiunea Neptun s-a desfăşurat evaluarea anuală a subunităţilor din localitate. La această activitate au luat parte inspectorul şef, colonel dr. Costică Cojoc, jandarmii care fac parte din aceste subunităţi, edilii din localităţile Mangalia, Cristian Radu, Costineşti, Traian  Cristea şi 23 August, Mugurel Mitrana, dar şi reprezentanţi ai Serviciului de Protecţie şi Pază, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Poliţiei Mangalia şi Neptun, R.A.A.P.P.S şi  M.Ap.N.

Detaşamentul 5 jandarmi execută misiunea de asigurare a pazei şi protecţiei obiectivelor la Complexul Lotus, Centrul de Conferinţe Club Bazin şi obiectivele R.A. A.P.P.S.

În anul 2012, activitatea pe linia pazei şi protecţiei, a avut ca obiective principale creşterea gradului de securitate prin eficientizarea modului de folosire a forţelor şi mijloacelor; creşterea profesionalismului efectivelor ce execută misiuni de pază şi protecţie instituţională dar şi adoptarea unor dispozitive flexibile, bazate în principal pe elemente mobile.

Deasemenea s-a urmărit implementarea unor sisteme moderne de monitorizare şi avertizare pentru sporirea gradului de securitate al obiectivelor şi creşterea eficienţei activităţilor specifice desfăşurate de militarii din compunerea elementelor de dispozitiv, precum şi reevaluarea şi dinamizarea dispozitivelor de pază şi protecţie.

            O importanţă deosebită în implementarea acestor măsuri a avut-o cooperarea cu celelalte structuri,   pentru aplicarea unei concepţii unitare, privind organizarea, conducerea şi coordonarea acţiunii forţelor participante la asigurarea securităţii obiectivului, prin misiuni de pază, controlul accesului în obiectiv, asigurarea măsurilor de ordine publică în zona de dispunere a obiectivului şi intervenţia în situaţii de urgenţă.

Detaşamentul 6 jandarmi execută printre altele, protecţia instituţională şi ordinea publică la Complexul „Arad”, supravegherea şi ordinea publică la Judecătoria Mangalia, Parchetul Mangalia şi are ca zonă de competenţă, localităţile 23 August, Albeşti, Amzacea, Cerchezu, Chirnogeni, Comana, Costineşti, Deleni, Dobromir, Independenţa, Limanu, Negru Vodă, Pecineaga, Tuzla,Mangalia, Neptun.

În anul 2012 efectivele de jandarmi din cadrul subunităţii, au executat un număr de 2816 misiuni pe timpul desfăşurării manifestărilor sportive, cultural-artistice, promoţionale religioase, de protest, etc.

Printe cele mai importante evenimente sunt de menţionat, Festivalul Internaţional de muzică jazz ,, Freedom jazz la Vama Veche”, Mix Evo Muzic, Festivalul Callatis, Stufstock, desfăşurarea ediţiei a VIII-a a Festivalui de muzică Folk You, unele dintre acestea cu participarea a peste 10000 de spectatori. Pe timpul desfăşurării acestor misiuni au fost constatate 2 fapte de natură penală cu 2 autori şi au fost sancţionate contravenţional 10  persoane.

Privind organizarea şi executarea activităţilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, în anul 2012 efectivele subunităţii au participat în sistem integrat cu lucrători de poliţie, în 3 localităţi din jud. Constanţa ( Mangalia, Neptun şi com. Costineşti). Deasemenea în urma solicitărilor IPJ Constanţa au fost executate, împreună cu lucrătorii de poliţie, un număr de 2240 acţiuni în comun, (patrulări mixte şi independente) în mediul urban şi rural.

Pe timpul desfăşurării misiunilor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat în perioada analizată au fost constatate 48 fapte de natură penală, cu 68 autori, au fost sancţionate contravenţional 703  persoane.

În anul 2012 au fost conduse la sediile structurilor de poliţie 71 de persoane .

În perioada sezonului estival 2012, în baza Planului de acţiune „LITORAL 2012” subunitatea a executat misiuni de menţinere a ordinii publice, independent şi împreună cu lucrători de poliţie, în mun. Mangalia – zona turistică din staţiunile Neptun, Olimp, Venus, Cap Aurora şi Saturn, loc. Limanu, 2 Mai şi VamaVeche.

 În această perioadă au fost executate, împreună cu lucrători de poliţie, 467 misiuni de patrulare mixte sau  independent.

            Pe timpul desfăşurării misiunilor de menţinere a ordinii publice în sistem integrat în perioada sezonului estival au fost constatate 14 fapte de natură penală, cu 20 autori. În sezonul estival au fost sancţionate contravenţional 320 persoane.

Primarul municipiului Mangalia le-a mulţumit jandarmilor pentru munca depusă în anul 2012 şi a declarat că obiectivul dânsului pentru 2013 este siguranţa cetăţeanului.

            Inspectorul şef, col.dr. Costică Cojoc, a scos în evidenţă buna cooperare şi colaborare dintre jandarmi,  autorităţile locale, S.P.P., S.R.I., Poliţie, R.A.A.P.P.S.

Deasemenea acesta consideră că realizarea unui sistem eficient de asigurare a ordinii publice pe litoralul Mării Negre şi în zona monumentelor istorice şi siturilor arheologice din Judeţul Constanţa va  creea un sentiment de securitate turiştilor şi protecţia patrimoniului cultural.

Consideră că rezultatele obţinute de jandarmii din Neptun sunt bune, dar că în anul acesta trebuie să fim mai aproape de comunitate, de cetăţeni. Deasemenea a mulţumit şi i-a premiat pe domnul primar, Cristian  Radu pentru sprijin şi deschiderea de care a dat dovadă, pe directorul R.A.A.P.P.S, dar şi patru subofiţeri care au obţinut rezultate bune, plt. maj. Lupu Daniel, plt. Mistodie Pompiliu, plt.maj. Costea Ştefan şi plt. Pricop Marcel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.