Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea unui cetățean din Belarus, care se afla pe o barcă improvizată, ce plutea în derivă pe Marea Neagră.

 În data de 03.07.2016, ora 23.11, a fost detectată, cu ajutorul sistemului de supraveghere SCOMAR, o ambarcaţiune de mici dimensiuni ce plutea în derivă la aproximativ 12 mile marine, pe direcția localității Mangalia.

Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit cu ambarcaţiunea MAI 2114  din cadrul G.N. Mangalia și au identificat o barcă improvizată (construită pe un corp de lotcă, cu acoperiş, catarg cu pânză şi bidoane) în care se afla o persoană de sex masculin.

Bărbatul a fost adus la bordul navei poliției de frontieră şi deoarece prezenta semne de deshidratare și hipotermie a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar ambarcaţiunea a fost remorcată până în portul Mangalia.

În urma verificărilor s-a constatat că persoana în cauză este cetăţeanul din Belarus G.V., în vârstă de 56 de ani, care a declarat că a plecat din Ucraina, de pe o plajă aflată la 30 kilometri de Odessa, la sfârșitul lunii trecute, la bordul mijlocului naval improvizat, și intenționa să ajungă în America  de Sud.

Bărbatul, care a fost externat și se află în afara oricărui pericol, a fost predat astăzi Serviciului pentru Imigrări Constanța pentru continuarea cercetărilor. În cauză poliţiştii de frontieră constănţeni fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, fapte prevăzută şi  sancţionată de art. 262, alin. 1, Cod Penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.