Conducerea Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor, reclamă riscurile pe care le prezintă centralele de apartament, principalele cauze fiind absenţa verificărilor tehnice şi a unei centralizări a acestora.

centraleCostel Stanciu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţa Consumatorilor (APC) din România, susţine că centralele de apartament sunt “mici bombe cu ceas în blocurile de locuinţe“. “10 ani este durata de viaţă a unei centrale de apartament, dar mulţi posesori nu cunosc acest lucru şi de aici apar fel de fel de accidente. Oricum, cei care au centrale de apartament sunt obligaţi prin lege să facă revizia la doi ani, iar firmele care îi au în baza de date ar trebui să sesizeze Inspecţia de Stat pentru Controlul Instalaţiilor. Din păcate, nu există un control din partea instituţiilor statului care să centralizeze datele referitoare la revizii. În momentul în care o parte din locatari au centrale de apartament şi alţii au sistem centralizat, se creează un dezechilibru în blocul respectiv. Anumite ţevi care transportă agentul termic dintr-un apartament în altul se colmatează şi întrerupe furnizarea acestuia. Am avut foarte multe sesizări în care oamenii au reclamat că au în apartament ţevi reci. Odată ce asociaţia de proprietari a fost de acord ca anumiţi locatari să treacă la încălzire prin centrală proprie, este greu să revii cu altă măsură de interzicere. Cea mai bună soluţie ar fi ca asociaţia să nu mai aprobe instalarea centralelor de apartament“, ne-a declarat Costel Stanciu, preşedintele APC România.

Coşurile centralelor otrăvesc vecinii

Vicepreşedintele Ligii “Habitat” ne mai spune că o altă prevedere a Legii energiei termice, aprobată de ANRSC, este obligativitatea montării coşurilor de evacuare ale centralelor de apartament astfel încât să nu afecteze vecinii, dar acest lucru nu se respectă, iar gazele ajung să-i polueze vecinii de deasupra.

Citeste continuarea pe Ring.ro

2 COMENTARII

  1. pai cine mama dr.. da pe caldura 2 mil per m 3..de caldura consumata..?..apoi.. la cum se da caldura in orasu mangalia de 2 ori pe saptamana ca la puscarie..e si normal ca omul sa si instaleze in csa central termica murala..sau instant.. asa ca domnii de la opc instalatii central..or sa cam stea cu botul pe labe… rusine lor!

  2. Coste stanciu e platit sa manance rahat.Eu i aduc aminte comunistului ceva basic:Proprietatea Privata!Cat timp centrala termica. Cumpar din magazin specializat si o monteaza specialisti cu certificat de garantie,unde e problema????Reclama mascata la Goldterm.In fine,dupa 25ani democratia are tot capul spart:(((

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.