Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au depistat un cetăţean turc care a încercat să  introducă ilegal în țară peste 200 articole de îmbrăcăminte, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

 În data de 25.01.2017, în jurul orei 05.00, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul turc D.R. , în vârstă de 47 de ani, șofer al unui autocar, care efectua curse pe ruta Turcia – România.

Acționând în baza unei informații, polițiști de frontieră au procedat la verificarea autocarului, ocazie cu care au descoperit, în locurile destinate bagajelor,  9 pungi de culoare neagră, care conţineau 210 articole de îmbrăcăminte, ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

 Conducătorul autocarului, care nu deținea documente de provenienţă pentru bunurile transportate, a declarat că le-a cumpărat dintr-un târg din Istanbul, contra sumei de 1.000 de dolari, cu scopul de a le comercializa în România, pe raza judeţului Brăila.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.