Ananie Gagniuc

Nu contează rezultatul referendumului, procentele, cheltuielile, inutilitatea sau idioțenia inițierii lui, importante sunt schimbările aduse de acest eveniment. Astfel:
– românii sunt mult mai uniți, în anul centenarului. Uniți în găști, ce-și dau în cap, unii la alții; uniți în bisericuțe, unde înjură de biserică; uniți în grupuri cu păreri opuse și multe jigniri aduse; în sfârșit, uniți (oha!) în cuget și simțire – se ceartă, se spurcă, până la lovire.
– oamenii au devenit mult mai vocali, scriu mult mai mult pe Google, Facebook, WhatsApp, Viber, Twitter, YouTube, Instagram, Skype, Wiki (și care-or mai fi), porcindu-se reciproc.
– banii cheltuiți la referendum n-au mai creat animozități între politicieni, primari sau organe locale, pentru că fiecare din ei îi dorea, spre a face, în județele lor, autostrăzi, școli și spitale.
– mulți au realizat că mersul la vot e o treabă făcută degeaba și, la următoarele alegeri, vor sta liniștiți acasă, petrecând cu băutură și mâncare, cum îi stă bine românului, unii chiar contribuind, sexual, la ridicarea demografiei scumpei noastre patrii.
– în sfârșit, mulți români s-au deșteptat, devenind mai înțelepți, prin concluzia la care au ajuns: vai de noi și de curu` nostru!

Ananie Gagniuc

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.