Jandarmii constănţeni care au acţionat în zilele de 09-10 iulie, a.c., în sistemul integrat de menţinere a ordinii publice, (Litoral 2012) la Neptun pînă la Vama Veche au aplicat 45 sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală este de 22500 lei, pentru încălcări ale legislaţiei în ceea ce priveşte normele de convieţuire socială, tulburarea liniştii publice, provocarea şi participarea efectivă la scandal, injurii şi comerţ ambulant.

Comerţ ambulant sancţionat de jandarmi

 

Porumb, gogoşi, piersici, mure,kurtos kalacs, nămol la… găleată şi la sticlă

In apropierea hotelului Hora, din Saturn, Florin T., de 28 ani, din Oneşti, vindea turiştilor de pe plajă, mure dintr-o găleată de plastic.

După aproximativ 10 minute în aceeaşi zonă şi-au făcut apariţia Florica S.,de 25 ani, Ramona Ş., de 32 ani, şi Vasile S., de 22 ani, din Mangalia, care ofereau turiştilor spre vânzare nămol la sticlă şi porumb fiert dintr-o găleată.

Pe plaja din Vama Veche, jandarmii i-au surprins în interval de 60 minute pe Cătălin M., de 40 ani, M. B., de 16 ani şi Constantin L., de 50 ani, din Mangalia, care ofereau turiştilor spre vânzare kurtos kalacs.

Existând suspiciuni cu privire la calitatea alimentelor şi a celorlalte produse oferite spre vânzare şi condiţiile de comercializare care puteau pune în pericol sănătatea cumpărătorilor, marfa a fost ridicată în vederea distrugerii.

Persoanele în cauză nu au putut prezenta nici un fel de documente care să ateste legalitatea activităţii comerciale, drept pentru care au fost sancţionate cu câte 1.000 de lei, fiecare, iar minorul cu 500 lei .

Spirit rebel, „răcorit“ cu  800 de lei

Un echipaj de jandarmi a intervenit pentru aplanarea unui scandal izbucnit între doi bărbaţi, prieteni buni, aflaţi în stare de ebrietate, în Vama Veche,  zona „La Stuf”. Ionel B., de 35 de ani şi Marian O., de 30 de ani, din Bucureşti, au fost calmaţi în cele din urmă şi au declarat că s-au luat la ceartă pe motiv că unul dintre ei a rămas dator cu un rând de băutură.  Prin urmare, cei doi s-au trezit din beţie la aflarea  sancţiunii în valoare de 800, respectiv 500 de lei, pentru provocare şi participare efectivă la scandal.

Jandarmii l-au sancţionat cu avertisment (regimul cîinilor agresivi şi periculoşi) pe Daniel I., de 38 ani, din Mangalia, pentru că-şi plimba pe plajă „Expirat”, din Vama Veche, cîinele rasa Cane Corso, fără botniţă.

Bărbatul a pus imediat botnita cîinelui şi a fost atenţionat de jandarmi că la următoarea abatere, sancţiunea va fi cuprinsă între 1500-3000 lei.

 

Pentru un plus de siguranţă, Jandarmeria Română sfătuieşte cetăţenii să anunţe cea mai apropiată patrulă de ordine publică dacă observă persoane cu comportament antisocial sau sunt abordaţi de persoane necunoscute, cu scopuri obscure.

            Deasemeni, se poate apela non-stop numărul unic de urgenţe 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.