Un grup de voluntari  din  Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge în colaborare cu  Centrul  Regional  de  Transfuzii  Sanguine  Constanța, sâmbătă, 02.11.2019,  începând cu ora 09.00, la  Clubul Nautic Callatis ( Portul Turistic).

Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Mangalia  și localitățile  învecinate  care  doresc să  îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sânge persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcție de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( în funcție de înălțime, constituție), care nu au suferit de hepatită virală, tuberculoză, sifilis, malarie, infecție HIV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inimă, etc.    

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență  cu boli de inimă, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sânge.

Cu  3  zile  înainte de donare este interzis consumul de băuturi alcoolice!

În  ziua donării se recomandă un mic dejun ușor (sandwich-uri, fructe, lactate) și minim 500 ml lichide.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de:

  • 7 tichete de masă pentru produse alimentare;
  • o zi liberă , în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, elevi, studenți și militari;
  • decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/ reședință înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Detalii organizatorice puteți obține de la:

  • Mihaela Popa -0748881570;
  • Victor Pavel – 0744696390;
  • Turchian Ismail – 0727744323.

Fii și tu erou, donează sânge!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.