A inceput prima sesiune a examenului de Bacalaureat la care s-au inscris 5.123 de absolventi ai claselor a XII-a/XIII-a din judetul Constanta, prima proba fiind evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, anunta Inspectorul Scolar Constanta.

În 51 de centre de examen din județul Constanța se organizează probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, după următorul calendar:

  • 13 – 15 iunie 2016 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
  • 15 – 17 iunie 2016 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare  orală în limba maternă
  • 21 – 24 iunie 2016 Evaluarea competenţelor digitale
  • 27 iunie – 1 iulie 2016 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională

La prima probă, Proba A- Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română sunt așteptați să participe 4149 de absolvenți înscriși.

“Examenul de bacalaureat reprezintă un moment în care absolvenții trebuie să dea dovadă de seriozitate și responsabilitate privind devenirea lor și prioritățile pe care și le-au propus în viață. Dorim mult succes candidaților și ne exprimăm încrederea că toți cei implicați – elevi și cadre didactice – vor aplica și respecta prevederile legale privind derularea unui examen corect și transparent” a declarat Inspectorul Școlar General prof. Zoia-Gabriela Bucovală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.