Primăria Municipiului Mangalia și Uniunea Democrată Turcă din România – Filiala Mangalia organizează, în acest weekend, cea de-a II-a ediție a Festivalului  „Baclavaua de Aur” – „Altin Baklava Festivali”.

Organizatorii invită turiștii și localnicii la deschiderea evenimentului, sâmbătă, 22 iulie, începând cu ora 17:00, pe platoul din fața Casei de Cultură. În prezența oficialităților din partea UDTR, vor fi expuse produsele preparate, degustate și achiziționate de doritori, în timp ce atmosfera de festival va fi întreținută de Ansamblul de copii „Tuna” din Tulcea, dar și de alte formații din filialele județene ale comunității turce.

În cea de-a doua zi a manifestării culinare, duminică, 23 iulie, începând cu ora 16:00, vizitatorii la standurile cu savuroasele plăcinte cu carne sau brânză, baclavale și alte asemenea delicatese, vor avea ocazia să admire creații ale artiștilor musulmani, precum cele reprezentate de pictura pe apă „EBRU”.

Tot în cadrul aceluiași eveniment, va avea loc o paradă a costumelor tradiționale turcești și vor încânta audiența Ansamblurile „Delikanlilar” și „Sirinler” din Constanța. Potrivit organizatorilor, ediția din acest an va fi dedicată oamenilor vulnerabili din punct de vedere economico-social, astfel că, banii obținuți în urma vânzării produselor vor fi folosiți pentru a ajuta cazurile sociale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.