2 iulie – Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate (OZN)

0
529

Marcată anual la 2 iulie, Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate (World UFO Day) a fost stabilită în urma unui eveniment petrecut în noaptea de 2 spre 3 iulie 1947, în SUA, lângă Roswell, cunoscut sub denumirea de “incidentul Roswell” şi care a stârnit numeroase controverse.

Incidentul Roswell a rămas unul dintre cele mai misterioase şi mai controversate fenomene de pe planetă.

Scenariul cel mai vehiculat este cel al prăbuşirii unei nave extraterestre în apropierea localităţii americane Roswell, în iulie 1947. La scurt timp după mediatizarea incidentului, s-au format două tabere, fiecare susţinând cu tărie propria versiune asupra a ceea ce s-a întâmplat în acel loc. Nici în prezent circumstanţele incidentului nu sunt complet elucidate.

Ufologii şi conspiraţioniştii cred cu tărie că este vorba despre prăbuşirea unui OZN. Mulţi cercetători de OZN-uri cred că nava extraterestră s-a prăbuşit la Roswell şi că forţele militare americane au încercat să ascundă faptul că aceasta a fost recuperată chiar de ei.

În rândul scepticilor şi a reprezentanţilor guvernamentali s-au conturat mai multe variante, cea mai populară fiind aceea a prăbuşirii unui balon meteorologic aflat într-o misiune de testare în cadrul unui experiment secret denumit “Mogul”.

Incidentul Roswell a determinat, în timp, şi crearea unei industrii, care, pornind de la prezumţia existenţei OZN-urilor, s-a dezvoltat în mica localitate americană vizitată de mii de turişti. Cercetători OZN (UFO), autori de romane ştiinţifico-fantastice şi iubitori ai misterelor Universului, susţin prelegeri, vizionează filme şi ascultă muzică. Nu este ocolit nici Muzeu OZN, deschis în mica localitate americană şi ajuns celebru datorită exponatelor.

Organizaţii sau grupuri – pe ai căror membri îi unesc pasiunea pentru astfel de fenomene – din SUA, Canada, Indonezia, Franţa, Germania, Spania, Italia etc., organizează diverse acţiuni pentru a marca această zi. Site-ul dedicat evenimentului oferă mai multe sugestii pentru cum ar putea fi marcată Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate prin: vizionarea de filme SF, participarea la expoziţii cu imagini care surprind fenomene OZN, organizarea de petreceri pe o temă dată, reuniuni de meditaţie pentru a transmite mesaje de prietenie către eventualele fiinţe extraterestre existente în univers, dezbateri privind posibilitatea existenţei vieţii extraterestre, concursuri precum cel pentru compunerea de melodii pe o temă dată.

În trecut, evenimente puse pe seama extratereştrilor erau marcare la două date distincte: pe 24 iunie şi, respectiv, 2 iulie. Pentru ca sărbătoarea să adune un număr mai mare de oameni şi să se evite confuziile, WUFODO (World UFO Day Organization) a declarat ziua de 2 iulie – Ziua mondială a obiectelor zburătoare neidentificate.

sursa: Radio Romania, foto: playtech.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.