Ziua Toleranţei, sărbătorită la Liceul Teoretic ,,Callatis ”

0
227

În perioada 12- 19 noiembrie 2018, elevii Liceului Teoretic ,,Callatis”, au sărbătorit Ziua Internaţională a Toleranţei (16 Noiembrie), participând activ la derularea proiectului local  ,,LECŢIA  DESPRE TOLERANŢĂ”.

În cadrul orelor de Consiliere şi Orientare, 180 de elevi din ciclul gimnazial,  din clasele a V-a A, B , a VI-a A,C, a VII-a B, a VIII –a B , au dezbătut având ca temă   ,,Toleranța se învață, Diversitatea se acceptăActivitatea a fost moderată de profesorii diriginţi Graure  Corina, Angheluță Cristina, Han Geta, Crăciunescu  Teodor, Nour Ecaterina.

În data de 19 noiembrie, 33 de elevi din clasele menţionate au participat la dezbaterea finală ,,Toleranța are chipul tău”, coordonată de profesorul psiholog Carmen Silvia Andrei. Grupul a fost format din copii cu CES integraţi în unitatea şcolară, copii din etnii diferite și de altă religie, copii cu un comportament exemplar, copii cu mici probleme de comportament.

Prin intermediul acestui proiect, elevii participanţi au înţeles că TOLERANȚA  intră în categoria  virtuților umane, dar nu trebuie confundată cu INDULGENȚA sau INDIFERENȚA. TOLERANȚA  este strâns legată de caracterul omului  și de felul în care el reacționează în anumite situații de viață.  TOLERANȚA  se manifestă prin comportamente precum: înțelegere, acceptare, ajutor, sprijin, susținere, prietenie, cooperare, răbdare.

Proiectul s-a implementat cu succes cu  sprijinul și  participarea activă a  conducerii şcolii prof. Corina Mihalache – director, prof. Ghiulnar Bechir – dir.adjunct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.