Ziua porților deschise la Colegiul Economic Mangalia

0
71

În perioada 6-10 aprilie 2015, în cadrul programului Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun! la Colegiul Economic Ziua portilor deschise la Colegiul Economic MangaliaMangalia se desfășoară acțiunea Săptămâna Meseriilor. Această acțiune își propune să promoveze învățământul profesional și tehnic, evidențiind beneficiile acestei forme de pregătire profesională.

În acest scop, Colegiul Economic Mangalia a inițiat miercuri, 8 aprilie, Ziua Porților Deschise pentru elevii claselor a VIII-a din Mangalia și din zonele limitrofe. Au răspuns invitației aproximativ 250 elevi de la școlile generale din Mangalia,  Școala Generală Neptun, Școala Generală Albești, Școala Generală 2 Mai, Școala Generală Pecineaga, Liceul Teoretic Callatis.

Elevii și profesorii Colegiului Economic Mangalia au desfășurat activități interesante și atractive: s-a derulat un concurs de cultură generală, s-au organizat ateliere de lucru cu tematică diversă- grafică, fotografie, s-au creat produse hand-made, desene, dar au avut loc și activități artistice, karaoke, poezie, teatru. În cabinetul de Tehnica Servirii au avut loc demonstrații privind aranjarea meselor festive și confecționarea unor decoruri specifice.

Și pentru că ne aflăm în preajma sărbătorilor pascale, una dintre activitățile propuse a fost intitulată „Sărbătorile de Paști la români”. În cadrul acestei activități s-a desfășurat un concurs cu întrebări legate de tradițiile pascale românești, urmat de o probă de îndemânare la care elevii au executat un obiect  decorativ specific pe care apoi au încercat să-l vândă, pentru a-și exersa abilitățile de buni comercianti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.