Ziua Mondială a Anesteziștilor: Șefa secției ATI de la Spitalul Gerota, infectată cu cu noul coronavirus, s-a întors la lucru și “îi ajută pe ceilalți să trăiască”

0
364

Medicul Alida Moise, șefa secției ATI de la Spitalul Gerota din Capitală, care s-a infectat cu noul coronavirus la începutul pandemiei în România, fiind internată la terapie intensivă, s-a reîntors la serviciu și “depune toate eforturile pentru a-i ajuta și pe ceilalți să treacă cu bine și să trăiască”, după cum au anunțat reprezentanții Ministerul Afacerilor Interne.

“Este cumplit de greu să treci prin astfel de momente. Accesul familiei nu este permis la pacienții infectați cu acest virus. Prin acest chin treci doar tu și personalul medical. Pentru puțină vreme, am putut să țin legătura cu familia prin telefon. Dar, o convorbire telefonică nu poate înlocui căldura umană a unei strângeri de mână. Ești doar tu, cu durerea, cu suferința, și cei de la ATI, care devin cumva o a doua familie în acele momente. E foarte greu de trecut prin așa ceva”, a afirmat medicul Alida Moise.

În momentul în care a izbucnit pandemia COVID-19, medicul Alida Moise era șeful secției ATI din spitalul Gerota din Capitală.

“Medic cu extrem de multă experiență pe această specializare, colega noastră s-a confruntat cu cea mai mare provocare a carierei, dar, din păcate, și a vieții. A fost infectată cu acest virus periculos și a ajuns la rândul său să se zbată pentru viață. A devenit pacient, acolo unde ea îi salva pe ceilalți.Timp de o săptămână, a dus permanent o luptă cu moartea. După o luptă foarte grea, colega noastră a avut puterea de a învinge.Acum s-a reîntors la muncă și depune toate eforturile pentru a-i ajuta și pe ceilalți să treacă cu bine și să trăiască”, au spus, la rândul lor, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne, într-un mesaj transmis medicului, cu ocazia Zilei Mondiale a Anesteziștilor.

Aceștia au transmis prin intermediul mesajului că “ne înclinăm în fața dumneavoastră și a personalului medical care lucrează în ATI! Știm cât de greu vă este în aceste zile, în care depuneți eforturi supraomenești pentru a salva cât mai mulți oameni! Vă dorim multă sănătate și să Rezistați, pentru că de voi depindem! La mulți ani!”.

sursa: rohealthreview.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.