Ziua internaţională a Mării Negre se aniversează în fiecare an la data de 31 octombrie. Activitățile desfășurate la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Medgidia cu această ocazie au avut ca scop conştientizarea elevilor cu privire la degradarea bazinului Mării Negre.

În cabinetul de geografie, elevii clasei a VIII-a sub îndrumarea doamnei prof. Claudia Ilie și a doamnei bibliotecat Daniela Topală au vizionat diverse materiale despre Marea Neagră unde au fost prezentate condiţiile fizico-geografice ale suprafeţei acvatice, vieţuitoarele de la suprafaţă şi din adâncuri, staţiunile de pe litoralul românesc şi porturile de la Marea Neagră. Elevii au realizat desene, au recitat poezii şi au transmis mesaje legate de degradarea sau conservarea bazinului acvatic. Cele mai frumoase desene şi poezii au fost afişate la avizierul cabinetului sub tematica „Marea Neagră”.
În cabinetul de biologie, elevii claselor a XII-a C, a X-a C și a VIII-a sub îndrumarea doamnei prof. Ionela Răduț au desfășurat o activitate interdisciplinară intitulată ”Sărbătorim Marea Neagră prin imagini”. În cadrul activității elevii au răspuns întrebărilor legate de poluarea mării, prevenirea poluării Mării Negre, beneficiile mării. Răspunsurile au fost diverse, elevii evidențiind faptul că educatia ecologică este importantă și trebuie făcută mai întâi în familie, apoi în grădinițe, școli, licee, importante fiind și participările la activitățile de voluntariat de adunare a deșeurilor, la evitarea distrugerii faunei.

Informațiile primite au fost organizate în panouri informative, imagini, machete, expuse în cabinet și pe holul școlii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.