Duminică, 6 iunie, de Ziua Apelor Române, elevi de la școlile înscrise în proiectul ,,AZI PENTRU MAINE ÎN ȘCOALĂ”, proiect inițiat și susținut de Asociația CSRNEST București, au învățat, prin jocuri și activități educative, cum pot contribui la protejarea mediului.

Au igienizat o parte din plaja Laguna, precum și taluzurile falezei. Apoi au participat la jocurile marinărești: fuga în sac, minicros, fuga cu oul în lingură, trasul la parâmă, și au învățat să facă noduri marinărești la un atelier foarte vizitat de curioși. Un moment special a fost lanțul uman pe parcursul căruia a trecut un ulcior românesc legat cu tricolor, plin cu apă din marea noastră, ulcior umplut de cel mai vârstnic participant si după tot parcursul redat mării de către cel mai tânar participant.

Evenimentul a fost organizat de Comitetul National Român pentru Drepturile Copilului Constanța împreună cu LIGA NAVALA ROMÂNA Filiala Mangalia, LIGA MAIȘTRILOR MILITARI DE MARINĂ Filiala Mangalia , ASOCIAȚIA CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ȘI RETRAGERE Filiala Mangalia și ASOCIATIA ,,CAMARAZII” Sucursala Mangalia.

Au participat elevi de la Școala Gimnazială ,”George Coșbuc” din 23 August, Școala Gimnaziala ,,Gala Galaction” Mangalia, Școala Gimnazială ,,Sf.Andrei” Mangalia și Scoala Gimnaziala Nr.3 Mangalia.

Ziua Apelor Romane a fost pentru noi un prilej de a ne arata inca o data grija pentru mediul inconjurator. Voie buna, responsabilitate, bucurie, miscare (o mare nota de 10 profesorilor de sport ce au insotit grupele de copii si care ne-au inspirat sa facem mai mult pe aceasta directie) o atmosfera dupa care tanjeam cu totii. Multumim dlui Luca Ionel pentru spatiul pus la dispozitie cu generozitate. Multumim cadrelor didactice participante care ne asigura prin aceasta prezenta si prin implicarea in proiectul sus amintit ca avem SPERANTA. Multumim parintilor prezenti, au fost minunati incurajandu-si copiii. Ar fi multe multumiri de adaugat, respectiv FORTELOR NAVALE ROMANE pentru sprijinul logistic, Politiei Locale Mangalia pentru ca ne-am simtit in siguranta avandu-i aproape, si nu in ultimul rand bravilor nostri voluntari: Anastasia, Anna-Maria, Andrei si Anca”, a declarat Liana Naum, președintele Comitetului National Român pentru Drepturile Copilului Constanța

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.