Organizația Studenților Basarabeni din Constanța în colaborare cu Liga Studenților din Universitatea Maritimă Constanța și Liga Studenților din Universitatea Ovidius din Constanța organizează în perioada 25-29 martie a X-a ediție a evenimentului „Zilele Basarabiei”.

 „Zilele Basarabiei este un eveniment marca OSB Constanța care ajunge anul acesta la a X-a ediție. În cadrul evenimentului organizăm diferite activități culturale, civice și de socializare. Anul acesta dorim să marcăm cei 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România prin plantarea a 100 de copaci pe raza municipiului Constanța, precum și prin participarea la diferite evenimente precum simpozionul cu tema „Centenarul României Mari, cu sufletul și gândul la Basarabia”.

Un obiectiv important al organizației noastre este promovarea românismului, a identității naționale și a adevărului istoric, de aceea punctul culminant al evenimentului va fi „Hora Unirii” care va avea loc marți, 27 martie, ora 15:00, în Piața Ovidiu. Prin acestă horă vrem să subliniem faptul ca evenimentul se adresează atât basarabenilor cât și locuitorilor orașului pe care îl numim „acasă”. Îi invităm să ne cunoască și să sărbatorească împreună cu noi Zilele Basarabiei.” A declarant Cristian Burma, președinte al Organizației Basarabenilor din Constanța.

 Contextul istoric al Centenarului este marcat de către studenții constănțeni prin spectacole, simpozioane, activități civice și ecologice, proiecții de film și petreceri. Festivalul va avea loc în diferite locații ale orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.