Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă  au reţinut în vederea confiscării 26.400 de ţigarete netimbrate pe care doi cetăţeani români le transportau cu un autoturism pe comunicaţia Constanţa – Mangalia.

În data de 08.05.2012, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră au acţionat în zona de competenţă a Grupului de Nave Mangalia, verificând în trafic, pe comunicaţia Constanţa – Mangalia, în dreptul staţiunii Neptun, un autoturism model Dacia SuperNova, înmatriculat în Constanţa, în care se aflau I.R. de 55 ani şi I.I. de 40 ani.

În urma controlului au fost descoperite trei colete ambalate în folie neagră, care conţineau 26.400 de ţigarete netimbrate marca Ashima.

Cei doi cetăţeni români domiciliaţi în municipiul Constanţa au declarat faptul că au achiziţionat ţigaretele cu scopul valorificării acestora.

Întreaga cantitate de ţigarete, în valoare de aproximativ 12.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Întrucât persoanele în cauză nu au putut prezentata documente de provenienţă a ţigaretelor le-au fost întocmite actelor premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006, privind Codul vamal al Romaniei modificată şi completată de O.U.G. 54/2010.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.