Primul weekend al lunii februarie vine cu trei comedii la Teatrul de Stat Constanța.

Vineri, 1 februarie, de la ora 19.00, se joacă din nou CEA MAI FRUMOASĂ SOȚIE, o piesă care a fost pusă în scenă la TSC, pentru prima dată în România, de Mihai Constantin Ranin, directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște. Lui îi aparțin atât regia, cât și scenografia și ilustrația muzicală.

Având titlul original „Madame est trop belle”, piesa scrisă de Eugène Labiche este o comedie de situație din lumea burgheziei pariziene, în care intriga se țese în jurul unei preafrumoase femei, curtate de toți bărbații din jurul ei.

Eugène Labiche (1815 – 1888) era considerat de admiratorii săi egalul lui Moliere, comediile lui fiind mai complexe și mai puțin grosiere decât multe alte producții de același gen. În distribuție sunt Florina Stănculeț, Liviu Manolache, Nicodim Ungureanu, Andrei Cantaragiu, Remus Archip, Andu Axente, Luiza Martinescu, Adrian Dumitrescu, Theodor Marcu, Laura Crăciun, Diana Vieriu, Cosmin Mihale și Gelu Ciobanu.

 Sâmbătă, 2 februarie, de la ora 19.00, a fost programat spectacolul Veethoven…, făi!”, pe un text de Lana Moscaliuc şi Iulian Enache, acesta din urmă realizând şi regia. Pe scenă vor fi Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu şi Remus Archip.
Pornind de la o povestire cu tâlc a lui Mihail Zoscenko, cei doi autori au dezvoltat ideea unui triunghi amoros în care găsim o lăptăreasă vulgară şi un electrician beţiv, dar și o doctoriţă anxioasă și elitistă, obsedată de Ludwig van Beethoven, de aici provenind și titlul spectacolului.

Scenografia poartă semnătura Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica este compusă de Adrian Mihai.

Duminică, 3 februarie, de la ora 19.00, revineURSULde A.P. Cehov, un spectacol cu mare succes la public și selecționat în mai multe festivaluri, o bijuterie teatrală creată de Felix Alexa, regizorul Teatrului Național din București. Distribuţia este formată din Dana Dumitrescu, Marius Bodochi şi Marian Adochiţei.

Într-un decor ingenios, conceput de scenografa Carmencita Brojboiu și premiat, în 2017, la Festivalul Internațional de Teatru de la Oradea, un bărbat şi o femeie care au avut experienţe traumatizante cu sexul opus, hotărând, din motive asemănătoare, să trăiască singuri, se întâlnesc, se ciocnesc, aproape până la a se duela cu pistoalele, şi se îndrăgostesc în cel mai ilogic, dar omenesc fel. 

Biletele pentru spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate și ONLINE, prin intermediul website-ului www.teatruldestatconstanta.ro .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.