În perioada 1-14 octombrie 2018, voluntarii Organizaţiei Salvaţi Copiii, elevi ai Liceului Teoretic ,,Callatis” Mangalia au participat la  Campania „Te costă 0 lei să ajuți un copil” iniţiată de Profi România, cu scopul de a oferi donaţii copiilor din întreaga ţară. Pe plan local, campania s-a derulat în incinta magazinului Profi Mangalia.

Mecanismul campaniei presupune  votarea, de către clienții magazinelor Profi, a unuia dintre cele 7 proiecte participante propuse de organizaţiile non-guvernamentale. Votarea se face la infochioșcurile amplasate în magazinele Profi, prin scanarea codului de bare al bonului fiscal primit în urma cumpărăturii realizate în perioada campaniei. Profi donează 1.500.000 de lei, luând în calcul exclusiv voturile clienților săi.

Programul propus de Organizaţia Salvaţi Copiii la a 8-a ediţie a campaniei  Profi se adreseză copiilor şi are ca titlu ,,Şi noi avem drepturi”. De ce? Pentru că este în zadar să ai drepturi, dacă nu ești informat cu privire la ele și nu le poți, astfel, valorifica. Ne dorim ca toți copiii să-și cunoască drepturile, adulții sa fie informați, la rândul lor, să respecte și să înțeleagă importanța drepturilor copilului.

Voluntarii organizaţiei şi elevii liceului au promovat programul la infochioşcul din magazinul Profi Mangalia, îndemnând clienţii să voteze. Fiecare client convins a devenit ,,Super-erou al drepturilor copiilor din România”.

Echipa de voluntari a fost constituită din 18 elevi, clasa a XI a A din Liceul Teoretic ,,Callatis”. Activitatea voluntarilor a fost coordonată de profesor psiholog Carmen Silvia Andrei , cu sprijinul conducerii unităţii şcolare – profesor Corina Mihalache, director şi profesor Ghiulnar Bechir, director adjunct.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.