În perioada 8-15 iulie 2018, 26 de elevi din clasa a XII-a la Școala Waldorf „Rudolf Steiner” din Nürtingen, Germania, coordonați de profesorii diriginți Valentin Ţurcanaşu (originar din România, Mangalia) și Johannes Nast, au reușit prin eforturi proprii, în doar o săptămână, să pună la punct un loc de joacă modern şi un foişor pentru activităţi recreative şi sportive pentru preşcolarii şi elevii Şcolii şi Grădiniţei din satul Arsa – structuri ale Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă”, Albeşti.

Pregătirea şi promovarea acestui proiect a solicitat multe eforturi din partea elevilor germani, care au organizat evenimente culturale şi au scris individual scrisori de intenţie către diverşi agenţi economici pentru asigurarea finanţării materialelor de construcţii şi fondurilor necesare deplasării şi cheltuielilor aferente şederii în această perioadă, în România. Voluntarii au fost găzduiți la școala din Arsa, acolo unde și-au amenajat tabăra de muncă. Acolo au dormit, acolo au mâncat și acolo au lucrat din zori și până la înserat. Mesele le-au fost asigurate de o gospodină din sat care le-a gătit oaspeților mâncăruri tradiționale în fiecare dintre zilele în care aceștia au locuit în satul dobrogean.

Întregul proiect, inclusiv transportul până în România, a costat 28.000 de euro, iar banii au fost asigurați în integralitate de elevii voluntari care au obținut sponsorizări și au făcut mai multe colecte publice în cadrul unor evenimente cultural-artistice.

Instituțiile partenere au fost reprezentate de Mihaela Elena Vîlcu – directorul Școlii Gimnaziale ”Ion Creangă” din Albești, Nicoleta Griguță – președintele Asociației ”ProActiv pentru Comunitate” și Gheorghe Moldovan – primarul comunei Albești.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.