Sezonul estival va avea ca proba minivacanta din Mai impreuna cu sarbatorile pascale. Sudul litoralului pare sa se schimbe in bine. Consiliul local a lasat neintelegerile si lucrurile par sa revina la normal dupa ani de cearta si blocaj administrativ. Unde este vointa se pot face lucruri constructive, se pot gasi fonduri, se poate trece peste placa veche a saraciei bugetului si a imposibilitatii de a gestiona fosta “Perla a Litoralului”.

Am fost vizitati de noul ministru al turismului, Maria Grapini. Aveam Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), anul acesta s-a infintat Port Turistic Mangalia 2013si ANT (Autoritatea Nationala pentru Turism). Ar trebui ca turismul pe litoral, cu atatea autoritati, asociatii, institutii si ministere, sa reporneasca motoarele in regim de urgenta si sa vedem efecte. De ce nu vedem nimic de la Bucuresti ? Nu se vrea. Asta-i singurul raspuns. S-a ravnit atat de mult la sudul litoralului pana cand nimeni nu mai vrea nimic de aici. Totul a fost vandut pe nimic unora care nu vor sa cheltuie un leu pe moderinizare. Avem in mare parte un litoral nemodificat din anii 70 dar cu preturi care nu justifica nici macar parcarea.

Ce se intampa in fiecare an inainte de a incepe sezonul ! In preajma zilei de 1 Mai vedem ca pe toate televiziunile se vorbeste despre cat de bine e la Mamaia si eventual Costinesti. Cand se vorbeste de sudul litoralului, parca televiziunile citesc acelasi text. Chiar daca este soare ei vor spune ca ploua, nu sunt turisti, nu sunt locuri de cazare, ca toti evita sudul litoralului si se duc spre Bulgaria. An de an aceeasi placa. Mangalia faleza noaptea yachtFonduri pentru turism la Constanta, promovare la Constanta, tot ce se intampla bun la de la Mangalia pana la Olimp va fi titrat pe ecranul televiziunilor: “LA CONSTANTA”.

In urmatoarele luni Mangalia va fi scena mai multor surprize, pregatite se pare de administratia locala. Incepand cu scena pentru sarbatorile pascale si continuand cu mai multe spectacole, evenimente noi si cele deja consacrate. Ar trebui lasate conflictele locale, mandriile personale si sa incercam sa facem tot posibilul sa ne promovam sudul litoralului cu mandrie dupa propriile puteri, dupa cum vedem altii nu o fac nici platiti.

Mangalia faleza sezon 2013

Prin retele de socializare, prin orice metoda ar trebui sa fim un pic mandri de oraselul nostru care in momentul de fata este marginalizat pentru ca in celalalt capat de litoral trebuie sa prospere Mamaia. Din pacate unii considera ca nu este loc pentru toata lumea si fac o concurenta distructiva, de unde de multe ori fratii nostri bulgari stiu sa profite cu succes.

2 COMENTARII

  1. Pai asta e si problema primarului nostru: a mostenit un staff de babete si incompetenti bagati acolo pe pile de fostii primari pe care ii e jena sa ii dea afara…
    intimplator am fost la tirgul de turism unde, pentru prima oara, a fost reprezentata si Mangalia….
    … De niste babete care se ascundeau dupa birou sa bea cafea sau sa fumeze…. Nu aveau nici o treaba cu atragerea clientilor sau prezentarea ofertelor…. Pentru ele aia a fost o zi de distractie in deplasare pe banii primariei….
    Primarul chipurile vrea sa faca curatenie in oras, dar din pacate nu vede locul in care trebuie sa faca in primul rind curatenie : IN PRIMARIE !!!

  2. Mai Bibiloi draga; daca si primarul asta e inconjurat in totalitate de incompetenti inseamna ca iorgusistii si tusacii fura fete mari sau extraordinar de mari….daca esti corect ( si informat!!!) ar trebui sa stii ca un functionar public nu pote fi dat afara doar asa ca i s-a pus pata unui bibiloi pe un angajat oarecare. Criteriile sunt altele, oamenii impusi de la judet sunt uneori multi si uneori si tampiti dar sunt ai lor si implicit ai nostri ca doar ii votaram ce pana noastra! Usurel si cu rabdare, trecem noi si peste astea si cred ca in curand se va vorbi cu totul altfel despre Mangalia daca si NOI, mangaliotii ne dorim asta, desigur!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.