Sâmbătă, 30 iunie 2018, la ora 10.30, în sala clasei a VI-a A din Școala Gimnazială ”George Coșbuc” 23 August s-au deschis cursurile gratuite care fac parte din programul ”Școala de vară 2018”.

Pentru ce-a de-a cincea ediție a Școlii de vară copiii din școlile comunei 23 August au o paletă variată de cursuri: de la sport (tenis de masă, tenis de câmp, fotbal) și pregătire suplimentară sau remedială la tabere, activități educative non-formale pe plajă și în curtea școlii sau… cursuri gratuite de navomodele, astronomie, aeromodele, fizică aplicată, robotică, electronică și multe altele.

Astăzi a fost doar o demonstrație de aeromodele și automodele, în cadrul căreia specialiști și pasionați din București, Mangalia și Constanța au explicat copiilor câteva din legile fizicii aplicate în aceste domenii. Explicațiile au fost completate de demonstrații practice. Copiii au primit modele ușoare de planoare și le-au lansat pe holurile instituției, iar când ploaia a încetat, joaca a continuat și afară.

Expoziția de rachete, obiecte de observat cerul (astronomie), automodele, roboței telecomandați prin tablete, avioane și planoare s-a bucurat de mare succes.

  Cursurile sunt organizate cu sprijinul specialistului Abibula Aygun și se vor finaliza cu un concurs, unul din premii fiind o excursie de o zi la tabăra SF de la Capidava organizată de profesorul Alexandru Mironov. Urmează prima lecție de navomodele și demonstrația pe apă. Ora, locația și data vor fi anunțate ulterior celor care s-au înscris în cadrul sesiunii de lansare a programului. Detalii și înscrieri se pot face pe e-mail sc23august@yahoo.ro.

Materialele și echipamentele necesare sunt asigurate cu sprijinul administrației locale a comunei 23 August, iar cercurile tehnico-aplicative sunt deschise tuturor copiilor din zonă.

Majoritatea activităților au loc în week-end, astfel încât copiii cu vârste mici să poată fi însoțiți de adulți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.