Duminică, 26 mai 2024, în Sala Coloanelor a Cercului Militar Mangalia, Clubul Artelor Solteris a găzduit un nou eveniment cultural: vernisajul expoziției de pictură „Sunt Violet” a doamnei Corina Vicolov. Evenimentul, moderat de poeta Emilia Dabu, președinta Clubului Artelor Solteris și membră a Uniunii Scriitorilor din România, a atras prieteni și iubitori de artă din oraș, precum și personalități din lumea culturală constănțeană.

Printre invitații de seamă s-au numărat: Ovidiu Dunăreanu, scriitor, director al editurii Ex-Ponto, redactor-șef al revistei literare ExPonto și membru al Uniunii Scriitorilor din România, Enache Tușa, lector la Universitatea Ovidius și om de televiziune, Comandantul Garnizoanei Mangalia, comandor Mihai Dănilă, scriitoarea Dora Alina Romanescu, pictorii Alexandru Ghinea și Ferodin Iaia.

De asemenea, au fost prezenți și alți membri ai Clubului Artelor Solteris, printre care profesorul Emil Corneliu Ninu, pictorii Niculae Gageanu și Silvia Carmen Cântea, poeții Ramona Opriș și Aspazia Pocitan, precum și prozatoarea Adina Lozinschi.

Criticul de artă Tatiana Odobescu a oferit o prezentare pertinentă și documentată a lucrărilor expuse, subliniind talentul și originalitatea artistei Corina Vicolov. Ovidiu Dunăreanu și Enache Tușa au evidențiat, de asemenea, talentul autoarei, adăugând un plus de valoare evenimentului prin aprecierile lor.

Atmosfera a fost îmbogățită de un moment muzical la pian, interpretat de prozatoarea Adina Lozinschi, iar din creația poetică a doamnei dr. Corina Vicolov au recita Aspazia Pocitan, Ramona Opriș, Silvia Carmen Cîntea,  Adina Lozinschi și Ionel Rugea, oferind astfel o incursiune și în universul poetic al artistei.

Expoziția de pictură „Sunt Violet” a Corinei Vicolov a fost un real succes, demonstrând încă o dată importanța și valoarea activităților culturale organizate de Clubul Artelor Solteris.

Sunt violet…
(Corina Vicolov)

În copilăria mea am fost albă
Mai târziu roz,
Când soarele răsărea direct in
gradina mea.

Dimineţi galbene m-au găsit trează
Am pedalat cu picioarele goale spre
zări portocalii

Roşia-mi tinereţe m-a mistuit
vulcanic.
Pasiuni purpurii m-au erodat atât de
mult
Încât, la un moment dat am devenit
cianotică.

Negrul e atât de aproape..
Il aud!

Bate agonic in tâmpla dreaptă..
In timp ce, cu tampla stângă
Aud albastrul..

Încerc să respir verde, sa traiesc din
nou
O respiratie, o frunza, un nor
Încet, încet simt cum mă împresoară
un azuriu

Vad un apus rosu pe mare
Devin din ce in ce mai violet.

Sunt violet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.