28 mai, Ziua Internațională a Jocului, “Ziua Porților Deschise“, la Grădinița cu program normal nr. 4, structură a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Mangalia. O zi speciala pentru copii, părinții și bunici. O zi cu soare, veselie și joc.

Copilăria e o lume fericită prin însăşi esenţa ei. Fericirea de mai târziu se bazează pe cea din copilărie. Un om fericit este un om împlinit, este un om care şi-a găsit calea în viaţă. Pentru a îndruma paşii unui copil pe calea devenirii propriei personalităţi, educatorii, şi în general adulţii, care sunt responsabili de acest lucru, trebuie să ţină seama de faptul că jocul este preocuparea primordială a copilăriei.

Jocul este cea mai sigură cale de acces spre sufletul copilului, spre minunata lui lume de gânduri şi vise având reale valenţe formative. El contribuie la dezvoltarea intelectuală, socială, emoţională, fizică şi estetică a copilului, cultivă încrederea în forţele proprii şi spiritul de competiţie.

Activitatea de astăzi a avut ca obiective:

  • Popularizarea experienței curriculare și extracurriculare din cadrul grădiniței;
  • Realizarea unui schimb de experiență și de bune practici între partenerii educaționali;
  • Încurajarea participării părinților în activitațile grădiniței;
  • Dezvoltarea capacităților cognitive, creative și acționale  prin promovarea jocurilor în aer liber.

Pictură, modelaj, desen, jocuri de masa, jocuri logice, Karaoke, jocuri sportive, s-au desfășurat pe parcursul a două ore.

Copiii au fost vizibil impresionați, reacționând cu un cumul de comportamente: bucurie, uimire, curiozitate. Căutau privirea părinților și a doamnelor educatoare, pentru confirmarea acțiunilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.