Harpista Miruna Vidican, cunoscută pentru virtuozitatea sa și pasiunea pentru muzică, a încântat publicul prezent marți, 5 septembrie 2023, la Grădina Culturală Callatis, cu interpretarea sa. Sunetele fermecătoare ale harpei au creat o atmosferă de poveste, iar vinul de la Domeniile Caraman a amplificat emoțiile.

Erato – o poveste muzicală!

Într-o lume în care pasiunea și devotamentul pot schimba destinul unei persoane, Miruna Vidican a devenit un nume sonor în lumea muzicii clasice. Cu o carieră impresionantă ce îmbină educația muzicală, interpretarea la harpă și activitatea de predare, Miruna Vidican demonstrează că talentul și munca grea pot merge mână în mână pentru a atinge înălțimi remarcabile.

S-a născut în București, la 27 mai 1983, iar la vârsta de opt ani a pășit pe scena Corului Radiodifuziunii Române, marcând astfel debutul său în lumea muzicii.

La doar 11 ani, Miruna și-a îndreptat atenția spre harpă și a început să studieze la prestigiosul Liceu de Muzică “George Enescu” din București, prof. Ioana Brustur. A urmat studiile la Universitatea Națională de Muzică din București la clasa maestrului Ion Ivan Roncea, obținând titlul de doctor în muzică sub îndrumarea prof. Șerban Dimitrie Soreanu. În prezent este profesor de harpă la Colegiul Național de Muzică “George Enescu” din București, harpistă a Teatrului de Operetă și Musical “Ion Dacian”.

Miruna Vidican a obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, confirmându-și astfel valoarea artistică. Recitalurile și concertele sale, atât în țară, cât și în străinătate, au răsunat în inimile ascultătorilor și au demonstrat pasiunea și dedicația sa față de arta muzicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.