[video] Mangalia îi cinstește pe eroii înfăptuitori ai Unirii Principatelor

0
346

Luni, 24 Ianuarie 2022, a fost un moment emoționant în viața municipiului Mangalia, fiind sărbătoriți 163 de ani de la împlinirea unuia dintre visele de aur ale națiuniii noastre, cel al Unirii Principatelor Române.

În ciuda frigului, în Piața Republicii, acest „pol al gerului”, cu mic, cu mare, locuitorii multimilenarei noastre așezări, au participat la ceremonia organizată de către Primăria și Garnizoana Mangaliei.

Onorând, firește, invitația primită, trei dintre membrii Asociației CULTUL EROILOR Mangalia, sub oblăduirea steagului acesteia, au depus O COROANĂ DE FLORI, ÎNCHINATĂ ÎNFĂPTuITORILOR UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE, eveniment cunoscut și sub numele de MICA UNIRE.

După intonarea Imnului de Stat al României, a urmat trecerea în revistă a militarilor, de către comandantul garnizoanei, cdor Ioan Negru, după care cei prezenți au au ascultat, plini de emoție și evlavie, slujba de pomenire a EROILOR și ÎNFĂPTUITORILOR UNIRII PRINCIPATELOR.

Numerosul sobor de preoți, cu glasurile lor serafice, a înălțat cântece de slavă și recunoștință față de cei care, cu pilda lor mergând, deseori, până la jertfa supremă, au împlinit idealurile sfinte ale națiunii noastre. Alocuțiunea comandantului de garnizoană a punctat multe dintre paginile cărții de aur a istoriei patriei noastre. Și cuvântarea dlui profesor Mihai Ionescu, dr. în ștințe istorice, a fost ascultată cu același interes de către numerosul auditoriu, asigurat prin măsurile luate de autorități, contra răspândirii pandemiei instalate, de doi ani, în întreaga lume.

Au fost depuse numeroase coroane de flori, din partea Primăriei, a Garnizoanei Militare, a ANCMRR, LMMM, Ligii Navale, Compartimentului Situații de Urgență, Secției de Pompieri Mangalia, dar și din partea a două formațiuni de pe eșichierul politic.

Defilarea formațiunilor de militari ai Garnizoanei Militare a încheiat, cu aceleași trăiri emoționale, această frumoasă ceremonie, pentru care organizatorii merită, din plin toate laudele mangalienilor.

Acum, la sărbătorirea marelui și unicului moment istoric al UNIRII PRINCIPATELOR, ne permitem a face cuvenita urare din tot sufletul: LA MULȚI ANI, ROMÂNIA, LA MULȚI ANI, ROMÂNI, ORIUNDE V-AȚI AFLA!

E.C. Ninu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.