Câinele ars de viu de doi copii din Buzău a fost salvat de o asociație pentru protecţia animalelor și dus la veterinar. Și-a revenit, are doar arsuri superficiale și va fi pregătit pentru adopție. Filmul cu animalul incendiat a devenit viral în ultimele zile. Un martor, tot minor, a filmat întâmplarea și a postat-o pe internet. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru maltratarea animalelor. Între timp, patrupedul este pe mâini bune, pare că se simte bine și încet-încet depășește și șocul psihic.

Marius Chirca, președintele asociației Kola Kariola, a intrat luni seara în direct la Digi24 alături de cățel. „După cum vedeți, e foarte bine, am petrecut mult timp împreună de ieri dimineață, de când l-am preluat și până acum, a devenit ceva mai sociabil. Reacționează bine când mă vede pe mine, pe soția mea, pe medicii de aici din cabinet și ne pregătim pentru adopția de mâine. După cum vedeți, l-am înnoit, are și un ham, dacă îl bag mult în seamă, mă și pupă. I-am pus și un nume, m-am tot gândit: acum se numește Focus, vă dați seama de unde îi provine numele”, a spus Marius Chirca.

El a relatat povestea câinelui și a subliniat că, din păcate, astfel de cazuri de maltratare și schingiuire a animalelor sunt foarte frecvente.

Pe tot parcursul discuției, cățelul Focus a fost liniștit lângă Marius Chirca, a dat din coadă mulțumit, a închis ochii atunci când era mângâiat. În mod evident, cățelul tânjește după afecțiune. „O oră dacă mai stau așa și nu mă mișc, o oră nu se va mișca din poziția asta”, a spus Marius Chirca. „În momentul în care îl bag în seamă, el mă pupă. Aseară, i-am dus mâncare, îmi lingea mâna. Este un semn că se umilește, adică îmi arată să nu-i fac rău. Întâlnesc des la câini comportamentul ăsta, în general la câinii care trec printr-o traumă”, a explicat Marius Chirca. „El geme aici, de plăcere”, a mai spus Marian Chirca, atunci când a vorbit cu câinele și l-a îmbrățișat duios.

digi.24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.