Prezentă la Seara Cala-tiana, eveniment care a avut loc sâmbătă, 29 iunie 2019, la Galeriile Luiza Cala din Saturn, poeta Clara Mărgineanu a avut amabilitatea de a ne acorda acest interviu.

Născut pe 4 iulie 1972 īn Bucuresti, Clara Mărgineanu este licenţiată în arte la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti (Facultatea de Film, secția Comunicare audiovizuală). A debutat cu poezie în revista Luceafărul, în 1991.

A fost realizator de emisiuni culturale la TVR între anii 1995 și 2013, unde a realizat interviuri, reportaje, documentare.

În urma desființării postului TVR Cultural a fost printre cei disponibilizați. După un proces câștigat care a durat aproape patru ani și-a recăpătat statutul de jurnalist TVR. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România (secţia poezie, din anul 2001), membru al Uniunii Cineaştilor din România (secţia regie film şi TV, din anul 2009) și membru al Uniunii Artiștilor și Realizatorilor de Film (din anul 2018).

Dintre titlurile publicate – “Sărmanele Duminici”, „Pariu pe prietenie”, „Iubirea pe furate”, „Prizonierul libertății”, „Uși zidite în alt destin”, „Dans cu pumnalul în inimă”, „Fata de asfalt”, „Femeia albastră”, „Măștile Cleopardei”, „Sărutul femeii poem” și ediția bilingvă română/engleză „Blue Woman” (tradusă de Adrian G. Sahlean, apărută la Boston).

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.