În cadrul “Săptămânii Mării și a Spiritualității Marinărești”, iubitorii de artă și cultură au participat la o seară culturală organizată de Clubul Artelor Solteris.

Duminică, 13 august, orele 18,00, la Cercul Militar Mangalia, s-a desfășurat una dintre numeroasele și atractivele activități cuprinse în calendarul „Săptămâna spiritualității marinăreși”.

Au participat scriitori și artiști dornici de „a trăi clipa” plină de emoțiile întâlnirii cu frumosul, așa cum s-a putut el încorpora în pânzele numeroase ale pictorilor sau în slovele încărcate de harul meșteșugit al poeților.

Doamna Emilia Dabu a trecut în revistă pe cei care, de-a lungul timpului, și-au lăsat numele adânc săpat în amintirile celor care au trecut pragul acestui club, debutanți sau consacrați în domeniul artelor, regretând lipsa motivată a multora dintre membri clubului.

Apreciind aportul deosebit la dezvoltarea culturii mangaliene, existent în incinta acestui lăcaș eclatant, gazdă a atâtor generații de artiști, dl comandor Mihai Dănilă, comandantul Garnizoanel Militare Mangalia, a urat noi și noi succese membrilor Clubului de Cultură și Artă SOLTERIS, implicit și celor prezenți în sală.

Au recitat sau citit din creațiile solteriștilor atât autorii versurilor, Emilia Dabu, Adina Lozinschi, E.C. Ninu, cât și participanții la acest moment de neuitat, ce și-a etalat din plin aura sa de farmec și trăiri.

Astfel dl Ionel Rugea, directorul postului local Mangalia.Tv, a cărui expoziție de artă fotografică a fost primită cu mare interes, în acest an, cel care a asigurat și nemurirea acestui eveniment, Silvia-Carmen Cântea, al cărei debut în domeniul picturii s-a produs, cu mult succes, în aceeași Sală a Coloanelor, doamnele Doina-Cristiana Iordache și poeta Aspasia Pocitan.

Fotografia de grup a încheiat această frumoasă și emoționantă manifestare plină de emoții.

LA MULȚI ANI MARINEI ROMÂNE, LA MULȚI ANI CERCULUI MILITAR MANGALIA, CU OCAZIA ÎMPLINIRII A 54 DE ANI DE LA ÎNFIINȚARE, LA MULȚI ANI SOLTERIȘTILOR, ACEȘTI MINUNAȚI PROPĂVĂDUITORI AI FRUMOSULUI ARTISTIC, ORIUNDE S-AR AFLA!

Emil-Corneliu Ninu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.