Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început luni, 4 ianuarie 2021, şi la Sanatoriul Balnear Mangalia, prima persoană care a fost  imunizată a fost managerul unității, Lucian Nichita.

Acțiunea de astăzi a început la ora 6, când a ajuns vaccinul adus de la Constanța, de la Centru de staocare. A fost recepționat de noi, a fost introdus în frigider și avem 20 de flacoane de vaccin a câte cinci doze fiecare, deci avem 100 de doze pentru personalul Sanatoriului Balnear Mangalia”, a precizat dr. Mariana Petre, medic epidemiolog, cordonatorul Centrului de Vaccinare.

Campania se desfășoară pe parcursul a 4 zile. O parte din personal a făcut deja vaccinul, chiar și eu. Nu este dureros, nu am avut nicio reacție. Ne așteptăm să imunizăm măcar 70% din personal pentru a avea o eficiență. Imunitatea se va dezvolta după doza a doua de vaccin, prima este astăzi, următoarea la 21 de zile, când vom primi și o adeverință că suntem imuni”, a declarat dr. Dumitrescu Magdalena, Director Medical la Sanatoriul Balnear Mangalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.