[VIDEO] A fost lansat proiectul pe fonduri europene ”DEZVOLTARE TURISTICĂ ÎN STAȚIUNEA NEPTUN OLIMP”

0
82

Primăria Municipiului Mangalia a organizat joi, 18 aprilie, la sediul Clubului Nautic Callatis, evenimentul prilejuit de lansarea proiectului ”DEZVOLTARE TURISTICĂ ÎN STAȚIUNEA NEPTUN OLIMP”, finanțat din fonduri UE. Proiectul în valoare de aproximativ 23 de milioane lei are ca obiectiv important valorificarea potențialului turistic din zona de sud a litoralului și se referă la modernizarea stațiunii Neptun-Olimp, reprezentativă pentru litoralul românesc. Potrivit documentațiilor tehnice, în această stațiune, se vor reabilita și moderniza străzile și aleile secundare din stațiune, se vor reface trotuarele, sistemul de iluminat public și vor fi amenajate parcări, precum și piste de biciclete. Atât în Neptun, cât și în Olimp, vor fi reabilitate și modernizate următoarele străzi: Scriitorilor, Delta, Gării, Crinului, Plopilor, Școlii, Aleea Steaguri, Vilele Speciale și Faleza Neptun. Totodată, se vor reface trotuarele și sistemul de iluminat public, vor fi amenajate parcări pe străzile Scriitorilor, Gării, Plopilor și Aleea Steaguri. Modernizarea sistemului de iluminat public rutier și pietonal pe străzille ce fac obiectul proiectului implică corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată – tip led, cu durată mare de viață. În acest sens, la trecerile de pietoni semnalizarea vizuală va fi alimentată cu energie regenerabilă, verde, prin sistem de plăcuțe fotovoltaice. De asemenea, pe străzile Gării și Crinului vor fi amenajate piste de biciclete, iar la intersecția străzilor Gala Galaction, Ferdinand și Trandafirilor va fi amenajat un sens giratoriu pentru fluidizarea traficului rutier.

Acest proiect este continuarea falezei Neptun – zona ”La Steaguri”, inaugurată în anul 2015, tot cu fonduri europene. De la începutul acestui an, am lansat patru proiecte europene, ceea ce înseamnă că munca specialiștilor din Primărie, angrenați în atragerea fondurilor europene, începe să intre pe un făgaș precis și sigur. Așteptăm să trecem de procedurile legale de licitație pentru a intra să lucrăm, efectiv, în teren. Mangalia și stațiunile vor avea aspectul unor șantiere, dar mizez pe îngăduința tuturor, localnici și turiști, să ne acorde clemență și răgaz pentru  a ne îndeplini obiectivele, iar peste ani să ne mândrim cu realizările de la malul sudic al Mării Negre”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 7: ,,Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului”, Prioritatea de investiții 7.1 SUERD: ,,Sprijinirea unei creșteri favorabile ocupării forței de muncă, prin dezvoltarea potențialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum și sporirea accesibilității și dezvoltarea resurselor naturale și culturale specifice (Investiții în infrastructura de turism)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.