Iubitorii de artă din Mangalia au avut ocazia să asiste duminică, 13 mai 2018,  la lansarea expoziției de desen în creion a unei tinere din Cumpăna.

Rodica-Cristiana Marin este elevă a Colegiul Național de Arte ”Regina Maria” din Constanța și recent și-a lansat, la Cercul Militar Mangalia,  prima expoziție personală cu genericul “PORTRETE ÎN DIALOG“.

De ce PORTRETE ÎN DIALOG ? Ne explica chiar autoarea:
“Este dialogul pe care îl am eu cu arta.
Dialogul dintre mine și EUL meu…
Dialogul între oameni, între expresie și gest.
Dialoguri non verbale, dialoguri vizuale, pe care le au portretele mele.
Încerc să le redau prin stările pe care le au personajele mele, pe care le am eu în momentul conceperii unei lucrări, a unui studiu.
De ce PORTRETE ?
Pentru că expresia unui portret poate să spună mult mai mult decât oricare alt subiect de artă. (Un zâmbet, un chip ridat, o bătrână, un copil scăldat în soare, cu zone de lumină și umbră) poate fi expresivă.
Lucrările mele sunt studii, sunt expresii de oameni, sunt exerciții de lumină și umbre, sunt stări pe care le am eu și pe care le redau în desenele pe care le realizez.
Dacă am reușit să vă transmit… să vă regăsiți intrun portret pe care l-am realizat, înseamnă mult pentru mine, înseamnă că am putut spune o poveste… o poveste vizuală.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.