Vernisajul expozitie „ETAPE”. Artista Ioana Călinescu va expune la Clubul Artelor “Solteris.

0
83

picturaLa Clubul Artelor „Solteris” care își desfășoară activitatea la Cercul Militar Mangalia, va avea loc duminică, 24 aprilie 2016, ora 15:00, vernisajul expoziției „ETAPE” al reputatei artiste Ioana Călinescu membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Profesoara de pictură de la Centrul Cultural Județean Teodor T. Burada este absolventă a Facultății de Arte „Ovidius” Constanța și a Politehnicii „Gheorghe Asachi” din Iași.

Vernisajul expoziției va fi făcut de criticul de artă, dr. Tatiana Odobescu alături de președinta Clubului „Solteris” scriitoarea Emilia Dabu – membră U.S.R., Marieana Oleniuc – membră U.A.P. Constanța, Niculae Găgeanu- membru U.A.P. Constanța. Artista are numeroase participări la expoziții colective din țară și străinătate. Expozițiile personale s-au bucurat de aprecieri de excelență, numeroase tablouri făcând parte din colecții particulare din țară și străinătate (Bulgaria, Italia, Franța). Expozițiile din țară: Cluj, Galați, Suceava, Botoșani, Brașov ori din Maroc, Bulgaria ori bienala de la Veneția, au demonstrat valoarea artistei, profesoarei, omului de cultură Ioana Călinescu, fiind apreciată, premiată, artista defininduși stilul, vocația, căutând și descoperind noi moduri de exprimare. S-a născut îndrăgostită de pictură la 12 ani având deja prima expoziție. Poate de aici pasiunea și iubirea cu care predă pictura celor care îi frecventează cursurile. Fiind un spirit fascinat de cunoaștere, născută la Sinaia în locuri de o rară frumusețe, sufletul artistei a păstrat mereu în el înălțimea și tăria muntelui și dragostea, frumusețea, gingășia pomilor, pădurilor. Ioana Călinescu iubește culorile, sufletul său este un curcubeu, căci a fost îndrăgostită pe rând de pictura lui Grigorescu, Van Gogh, Gauguin, de Kandinsky ori Matisse. Culori spectaculoase, culori puternice, genuri speciale redescoperindu-se mereu în magia culorilor cosmice. Un pedagog adevărat, un artist care a reușit să ne cucerească prin valoarea operei sale, prin armonia tablourilor, expozițiilor, oferite în dar. Ioana Călinescu pictează exploziv, reinventându-se și reinventându-ne pe noi cu fiecare nouă lucrare oferită în dar. Și numeroasele tabere de creație naționale și internaționale la care a participat i-au recompensat valorile prin premii și diplome de excelență. Ioana Călinescu a reușit să-și desăvârșească această nobilă chemare artistică să îmbine fantezia și rigoarea în tablouri de excelență pentru că pictura, arta în totul de frumos al ei este modul de a exista al acesteia. Iar fascinația culorilor, echilibrul și armonia ce rămân în sufletul iubitorilor de artă, harul de a face lumea mai frumoasă o recomandă. La vernisaj vor fi alături de Ioana Călinescu numeroși oameni de cultură din Mangalia: pr. Ioan Aurel Bolba, Dora Alina Romanescu – U.S.R., Ana Ardeleanu, Loredana Ionela Toader, prof. Mihai Sorin, George Șerban, Corina Vicolov – U.A.P. Constanța, Mihaela Burlacu U.S.R., Naum Liana, prof. Corina Mihalache, Alina Florica, Marcela Dabu.
Un recital de muzică și poezie va face clipa mai frumoasă. Ioana Călinescu devine cu fiecare expoziție unul din pictorii de excelență care se impune în arta contemporană și care locuiește în aceste fascinante ținuturi Dobrogene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.