[jwplayer config=”player” file=”http://www.mangalia.tv/video/20121221clm.m4v”]

Comunicat Primaria Mangalia:

Consilierii locali din Mangalia s-au reunit, vineri, într-o şedinţă extraordinară, în  cadrul căreia au adoptat mai multe proiecte de hotărâre cu caracter social şi  administrativ. Unul dintre proiectele adoptate se referă la aprobarea taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2013. Conform Hotărârii CL, taxele pentru eliberarea certificatelor, a avizelor şi autorizaţiilor de construcţie se majorează cu un procent de 20%, însă taxa pe clădire pentru persoanele fizice rămâne la nivelul actual. Consilierii locali au mai hotărât că, pentru asigurarea  fondurilor ce vor fi alocate proiectelor de dezvoltare comunitară, este necesară introducerea unor taxe speciale, în măsură să contribuie la suplimentarea resurselor bugetare. Din această categorie fac parte taxa pentru creşterea gradului de linişte şi siguranţa cetăţeanului, taxa de promovare a turismului, precum și taxa verde, care se aplică diferențiat în funcție de activitatea prestată, atât persoanelor fizice, cât şi celor juridice. Altă taxă locală nou introdusă vizează agenții economici care  amplasează stații de telefonie mobilă, pe raza municipiului Mangalia. În cadrul şedinţei de CL, s-au mai adoptat o serie de acte normative care se referă la anularea unor impozite locale. Astfel, agenţii economici care desfăşoară o activitate permanentă sunt scutiţi de plata vizei anuale a autorizaţiei de funcţionare. Aceeaşi măsură se aplică şi agenților economici din municipiul Mangalia care prestează servicii turistice, minimum şase luni într-un an calendaristic. Pentru taxa de urgenţă privind eliberarea certificatului de urbanism în maximum cinci zile lucrătoare s-a luat decizia majorării la 200 de lei, iar pentru taxa privind autorizaţia de construcţie -1000 de lei. Un alt proiect de hotărâre adoptat a vizat scutirea de la plata chiriei pentru unele locuinţe, aparținând municipalității care sunt în folosinţa persoanelor cu handicap grav şi accentuat.

5 COMENTARII

  1. maganu(?)bunul simt spune ca atunci cind esti intr-o sedinta,telefonul se pune pe silent si nu vorbesti la el pina la terminarea sedintei.daca ai probleme stringente,lasa primaria pe seama celor ce se pot dedica acestui lucru.
    rindul din dreapta,taranul cu fes,poti sa ai bani sa te stergi in dos cu ei,vei ramine 10 vieti de azi inainte ceea ce ai fost.(un cotetar lipsit de educatie)tot bunul simt spune ca te descoperi cind intri intr-o incapere,ca daca cineva manca un kkt,tu astepti ca acel cineva sa-l termine apoi il maninci tu pe al tau,ca trebuie sa ai o atitudine protocolara,sobra deoarece nu esti la restaurant halind o friptura “cu sos alb”(by the way;cine e in spatele simpatrans?)
    din ceea ce am observat,sedintele ce hotarasc soarta locuitorilor mangaliei se deruleaza cam asa;mergem,vorbim unii cu altii fara sa fim atenti la ceea ce spune cel ce conduce sedinta si spunem DA.
    marele afacerist”fiul lui sebat”se omorau tiganii afara de erai atit de curios si lipsit de interes fata de ce se discuta in sedinta?

  2. Ia uite cum se aduna carciumarii consilieri la carciuma! Practic ei sunt la locul de munca! Data viitoare la cherhana cu voi si de Craciun afara la un ceaun de fasole cu ciolan! Si asa va place ciolanul!

  3. De ce ridicati mana d-lor consilieri? Cu ce prei ati vandut mp? Nici nu v-ati uitat pe raportul de evaluare. Stiti ca pentru vanzarea unui teren ar trebui ca si constructia sa fie terminata? Stiti ca SC Imobiliara nu are proces verbal de receptie 100%? D-l Petcu la inceput nu a fost deacord dar dupa ce a vorbit la telefon a fost pentru.

  4. Doamne fereste! Numai sa asculti asemenea sedinta de la un capat la altul,e un dezastru, dar sa mai si participi in sala. Felicitari cameramanului ca a putut rezista, cu toate ca trebuia sa ia mai multe cadre. Jumatate din ei n-au ce cauta acolo. E un dezastru sa vezi cum unii sunt lipsiti de educatie. In afara de faptul ca se incalca legea cu fumatul, altii demonstreaza o prostie fara margini; vezi omul cu fes, discutiile la telefon, votarea deciziilor, impartirea darurilor inclusiv banii care-i primeste bagatorul de seama din dreapta celui din capul mesei si multe altele pe care le puteti vedea daca aveti rabdare sa stati 26 de minute. Pacat de DOAMNA care prezinta, ca la scoala, recuperarea fondurilor primariei. E forte frumos! sa fii ….. sa ai si bani de intrare la o asemenea masa. Se observa ca unii chiar vor sa faca ceva. DOMNE AJUTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.