Organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru Independent de la Constanţa invită toţi spectatorii care le-au fost alături în această ediţie, la un regal muzical şi actoricesc, la Gala de premiere a evenimentului, care va avea loc la Centrul Multifuncţional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, în data de 8 septembrie 2018, de la ora 19.00. Veniţi să vă bucuraţi alături de actorii, regizorii, studenţii, liceenii şi realizatorii de filme premiați şi de echipa FITIC, de un spectacol extraordinar, produs şi realizat de către profesioniştii pe care îi îndrăgiţi deja, Orchestra Simfonică Bucureşti. „Ucenicul vrăjitor” este ultimul cadou pe care FITIC îl face Constanţei, un spectacol total, o călătorie muzicală, asezonată cu teatru de calitate şi mult, mult umor.

„Ucenicul Vrăjitor” este o poveste veche de când lumea. A ajuns la noi din Antichitatea lui Lucian din Samosata, ale cărui scrieri au fost redescoperite de către fiorentini în preajma veacului al XV-lea. Traduse din greacă în latină, vor încânta spiritele veacurilor de după în întreaga Europa. Johann Wolfgang Goethe, aflat în iubitul lui Weimar, îl va găzdui pe Christoph Martin Wieland, care traduce textul în germană. Câţiva ani mai târziu, Goethe va scrie „Der Zauberlehrling” – „Ucenicul vrăjitor”, care ve deveni, destul de repede, unul dintre cele mai cunoscute poeme ale sale. În România, textul va fi tradus de Ştefan Octavian Iosif.

Povestea lui Eucrates îl va fermeca pe Paul Dukas, compozitor francez de primă mărime, elev al lui Guiraud, prieten al lui Bizet şi al lui Claude Debussy. Acesta va compune „L’Apprenti sorcier”, care va rămâne una dintre cele mai populare lucrări ale sale.

 Acum, “Ucenicul vrăjitor” vine la Constanţa, în interpretarea celebrei Orchestre Simfonice Bucureşti. Nu este, însă, doar un concert. Este un eveniment de divertisment teatral şi muzical în stil clasic, în care spectatorii vor descoperi că muzica îi poate amuza copios, iar un singur actor face cât o întreagă orchestră. Evenimentul este gândit astfel încât actorul Radu Gheorghe şi Orchestra Simfonică Bucureşti să conducă publicul spectator pe meridianele celor mai cunoscute şi îndrăgite partituri ale lumii, cu ajutorul umorului de foarte bună calitate şi unor calităţi histrionice de neegalat.

Ucenicul Vrăjitor este un spectacol ce merită să fie văzut şi trăit”

Radu Gheorghe: “Ucenicul Vrăjitor” este un spectacol ce merită să fie văzut şi trăit. O orchestră simfonică şi un actor care joacă rolul de dirijor şi instrumentist şi clovn muzical în acelaşi timp sunt ingredientele care fac din acest spectacol un eveniment cultural cu impact pozitiv asupra oricărei categorii de spectatori.

          Spectacolul începe cu lucrarea muzicală “Ucenicul Vrăjitor” a lui Paul Dukas, interpretată de Orchestra Simfonică București, alături de dirijorul de ocazie: actorul Radu Gheorghe. Maestrul Ucenicului este Tiberiu Oprea. Aidoma personajului din poezia lui Goethe (care l-a inspirat pe compozitor), actorul foloseşte nelegitim bagheta de dirijor ca pe o baghetă magică, animând notele şi pornind în această aventură muzicală, fără să bănuiască ce-l aşteaptă. Sunetele, la început ascultătoare, prind curaj şi pe parcurs încep să aibă personalitate, antrenând întreaga orchestră, care devine de nestăpânit.

          Teme muzicale celebre se succed, aparent fără discernământ, surprinzând atât dirijorul, cat şi spectatorii. Situaţiile neaşteptate în care sunt implicaţi dirijorul, orchestra şi spectatorii fac din „Ucenicul Vrăjitor” un carusel cu care publicul este plimbat printr-o lume fantastică a muzicii clasice şi a umorului de bună calitate.

          Doar norocul sau un pact neştiut cu… Divinitatea duc într-un sfarşit la o armonie deplină între ucenicul vrăjitor, sunete şi instrumentişti, în aşa fel încât totul să se termine cu bine.

          Spectatorii vor constata, într-un final, că au asistat la un concert spectacol de divertisment foarte elaborat, în care muzica şi teatrul, folosindu-se de cele mai simple mijloace artistice, reuşesc, în egală măsură, să creeze iluzia unei lumi mai bune şi mai frumoase, pe care nu ai mai vrea să o părăseşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.